8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFiul lui Enryko Constantinescu, arestat în lipsă

Fiul lui Enryko Constantinescu, arestat în lipsă

Curtea de Apel Craiova a dispus, ieri, printr-o hotărâre definitivă, arestarea în lipsă a craioveanului Eduard Constantinescu, fiul lui Enryko Constantines­cu, cercetat într-un dosar de tentativă de omor. Procurorii doljeni susțin că Eduard Constantinescu a fugit în Mexic și se sustrage urmăririi penale.

Cercetările în acest dosar au început în octombrie 2016, iar în noiembrie, anul trecut, dosarul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Inițial, Eduard Constantinescu a fost cercetat pentru lovire sau alte violențe, iar în iunie, anul acesta, anchetatorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în tentativă de omor. În același dosar este cercetat și Paul Ciovică, care este acuzat de lovire sau alte violențe.
Anchetatorii au reținut că, în noaptea de 22 spre 23 octombrie 2016, în jurul orelor 01.55, „în timp ce mai multe persoane se aflau în incinta clubului Kripton din Craiova, pe fondul unui conflict mai vechi, inculpatul Constantinescu Eduard Marian i-a aplicat persoanei vătămate P.N. lovituri cu o sticlă de vin, în cap, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, inculpatul Ciovică Paul Florin i-a aplicat persoanei vătămate D.C. lovituri cu pumnii, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale“.
În continuare, procurorii doljeni au susținut că a fost vorba de tentativă de omor, nu de lovire sau alte violențe. „Având în vedere aceste aspecte, rezultate din actele medico-legale, coroborate cu declaraţiile persoanei vătămate şi ale martorilor, conform cărora inculpatul Constantinescu Eduard Marian a lovit persoana vătămată în mod repetat, cu sticla în cap (de două ori), una dintre lovituri fiind parată cu mâna de persoana vătămată, iar acţiunea de lovire a acesteia a fost întreruptă de intervenţia altor persoane, în speţă există intenţia de săvârşire a infracţiunii de omor, rămasă în forma tentativei“, au mai precizat procurorii doljeni.

Urmărit în baza unui mandat de arestare în lipsă

La sfârșitul lunii iulie, procurorul de caz a emis un mandat de aducere pe numele lui Constantinescu, însă polițiștii doljeni nu au reușit să-l găsească. În schimb, au aflat că a plecat în Mexic, în vacanță. Anchetatorii susțin că, de fapt, Constantinescu a fugit în Mexic pentru a se sustrage urmăririi penale. „După preluarea dosarului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj la data de 28.11.2017 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea efectuării, în bune condiţii, a urmăririi penale şi anterior schimbării încadrării juridice, inculpatul, luând cunoştinţă de organul judiciar ce efectua urmărirea penală pentru infracţiunea comisă, a hotărât părăsirea în mod nejustificat a teritoriului României, modalitate prin care s-a sustras urmăririi penale deşi avea obligaţia înştiinţării în scris a schimbării adresei“, au mai explicat oamenii legii.
Tot la sfârșitul lunii iulie, anchetatorii au solicitat Tribunalului Dolj emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Eduard Constantinescu, iar instanța s-a pronunțat pe 10 august. „Admite propunerea Parchetului de pe Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Constantinescu Eduard Marian, pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă“, se arată în hotărârea instanței, care a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de avocatul inculpatului.
Ieri, după ce l-au citat de două ori pe Constantinescu, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova i-au respins acțiunea ca nefondată.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Eduard Constantinescu a fost dat în urmărire națională și internațională în baza mandatului de arestare emis pe 10 august de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS