18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj18 tone de gunoi, colectat la campania de curăţenie naţională

18 tone de gunoi, colectat la campania de curăţenie naţională

Campania de curăţenie a fost un succes

Campania de curăţenie naţională „Let’ s do it, România!“ derulată la nivelul judeţului Gorj a fost încununată de succes. Au participat mii de voluntari, dar şi angajaţi ai autorităţilor publice locale, instituţiilor deconcentrate de la nivelul municipiului Târgu Jiu. Acţiunea a fost coordonată de Serviciul pentru Gestionarea Problemelor de Salubritate din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, precum şi de societatea Polaris, în depozitul căreia au fost strânse toate deşeurile.
Potrivit lui Dumitru Pătraşcu, directorul Polaris Holding Târgu Jiu, în urma campaniei de colectare a deşeurilor din comunele şi din oraşele judeţului a rezultat cantitatea de 18 tone de gunoi. Este vorba de cantităţile de deşeuri aduse până ieri-dimineaţă la depozitul central de la Târgu Jiu. „Ne aşteptăm să mai aducă deşeuri şi cel mai probabil cantitatea totală va creşte. Vom vedea exact care vor fi cifrele finale. Este o cantitate mulţumitoare“, a spus Dumitru Pătraşcu.

Drumurile Naţionale, implicate în campanie

Şi Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a fost implicată cu muncitori şi cu utilaje de transport în acţiunea de curăţenie naţională. „1.720 de kilograme este cantitatea de gunoaie transportată, doar de Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, la groapa de gunoi din municipiu. Raportat la faptul că majoritatea deșeurilor erau PET-uri sau alte lucruri ușoare, volumul a fost unul impresionant. Am avut multe pahare, peturi din plastic, nu era aşa de mult gunoi din gospodării. O problemă mare sunt sacii cu haine şi hainele vechi aruncate la întâmplare. Sunt căruţaşii care vând prin sate şi care le aruncă pe cele pe care nu le dau. Ştiu că în Valea Jiului este un punct de colectare, dar ar fi nevoie de aşa ceva şi la noi. La nivelul judeţului Gorj nu există un depozit sau o firmă care să colecteze hainele uzate. Acestea nu trebuie arse. Hainele vechi se reciclează. Noi am acţionat în principal în Defileul Jiului şi la Rânca“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS