8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsilier local amendat de primărie cu 50.000 de lei

Consilier local amendat de primărie cu 50.000 de lei

Un consilier local din oraşul Ţicleni, Gorj, este pus în situaţia de a-şi vinde casa, după ce a fost amendat de primărie. Constantin Brănescu şi-a construit în urmă cu aproape şase ani o anexă gospodărească pe o suprafaţă de teren de 63 de metri pătraţi. La vremea respectivă nu a obţinut autorizaţia necesară, la fel ca şi alţi locuitori de pe strada respectivă. Din cauza poziţiei gospodăriilor faţă de domeniul public, localnicii s-au trezit cu porţiuni de teren încadrate în curţi. În cele din urmă au fost concesionate de la primărie şi oamenii s-au apucat de construcţii. Nu toţi au avut autorizaţiile necesare. Edilii au trecut cu vederea aceste lucruri şi în cazul consilierului local Constantin Brănescu. Prin urmare, anexa a fost înregistrată la primărie şi alesul local plăteşte din 2013 un impozit mai mare decât cel iniţial. Practic, i-a fost impozitată şi construcţia nouă, cu sau fără autorizaţie.

Amendă de 50.000 de lei, cât a dat pe casă

Au trecut anii şi consilierul local Constantin Brănescu nu mai este în relaţii cordiale cu primarul Constantin Radu. Cei doi s-au certat pe investiţiile primăriei şi pe modul în care este condusă instituţia. În urma conflictului dintre cei doi, edilul şi-a amintit că anexa deţinută de consilierul local a fost ridicată fără autorizaţie şi a decis să îl amendeze pe ales cu 50.000 de lei. Este exact suma plătită de Constantin Brănescu pe casa pe care şi-a cumpărat-o la Ţicleni. Consilierul a mai declarat că a mai investit încă 30.000 de lei în construirea anexei şi pentru acest lucru a rămas dator în bănci. Pe 10 septembrie a fost invitat la primărie să ridice procesul-verbal prin care a fost sancţionat cu 50.000 de lei. Până şi funcţionarii instituţiei au rămas şocaţi de cuantumul amenzii care trebuie achitată în 15 zile.

A contestat în instanţă amenda

Edilul a lăsat să se înţeleagă faptul că nu a făcut altceva decât să aplice legea. Este adevărat că după mai mult de cinci ani. Constantin Brănescu a precizat, la rândul său, că a căutat un avocat şi va contesta amenda primită: „Când m-au chemat la primărie aveau nişte feţe de parcă se întâmplase ceva rău. Chiar am întrebat ce s-a întâmplat. Cineva mi-a înmânat procesul-verbal şi m-am apucat să îl citesc. Când am ajuns la ultima pagină am văzut amenda de 50.000 de lei. Atunci mi-am dat seama despre ce e vorba. Erau terminaţi şi funcţionarii de acolo. Te gândeşti cum să reacţionezi la aşa ceva. Unii fac infarct, alţii cred că e o glumă. Cum să amendezi, cu o asemenea sumă, o persoană fizică şi să achit şi în 15 zile? Păi în două săptămâni nu reuşeşti nici să faci toate formalităţile pentru un credit. Că te întreabă acolo pentru ce iei banii. Ce le spui că ai primit 50.000 de lei amendă pentru ce s-a întâmplat acum cinci ani şi eu plătesc impozite pe clădirea respectivă. De ce nu am primit atunci avertisment sau să fiu înştiinţat să intru în legalitate sau să fiu amendat, dar acum, după atâţia ani, eu nu am cum să plătesc suma asta. Am doi copii la şcoală. A contestat la instanţă. Dacă nu se va rezolva nu am ce să fac decât să vând casa. Păi 50.000 de lei am dat pe ea. Astea sunt preţurile la Ţicleni“, a declarat Constantin Brănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS