27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Spargere de peste 10.000 de euro, dată de câţiva tineri

Mehedinţi: Spargere de peste 10.000 de euro, dată de câţiva tineri

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică împreună cu Biroul Investigaţii Criminale – din cadrul Poliţiei Drobeta Turnu Severin au prins în flagrant, în noaptea de 23 spre 24 august, patru tineri cu vârste cuprinse între 17 și 32 de ani, toţi din municipiul Drobeta Turnu Severin. Aceştia se deplasau pe raza municipiului cu un autoturism, al cărui conducător auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor. Echipajul de poliţie a început urmărirea acestora, iar la scurt timp au fost prinşi. Doi dintre tineri, de 17 respectiv 32 de ani, au fost reţinuţi, ceilalţi doi reuşind să fugă în direcţii diferite. În autovehicul poliţiştii au descoperit mai multe obiecte care era posibil să fi fost folosite pentru pătrunderea în locuinţe, un seif în care se afla suma de 10.200 de euro şi bijuterii. Extinzând cercetările, s-a stabilit că suspecţii au pătruns de pe acoperişul unui bloc de locuinţe, într-un imobil situat la etajul patru, prin escaladarea zidului clădirii şi forţarea geamurilor, de unde au sustras bunurile respective. Prejudiciul în valoare de aproximativ 55.000 de lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, iar faţă de doi dintre suspecţi s-a luat măsura reţinerii, pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă, fiind emise pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă 30 de zile. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Duminică, 2 septembrie, Polițiștii Biroului Investigații Criminale împreună cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Drobeta Turnu Severin au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.
Activitățile au fost organizate pe raza municipiului și localității Șimian, pentru identificarea celorlalţi doi suspecți, care au fugit în momentul în care maşina în care se aflau a fost prinsă de poliţie. În timpul percheziţiilor, la locuința unui suspect au fost identificate şi ridicate două pistoale pentru care nu existau documente de provenineță, însă cei doi tineri, de 18 şi 30 de ani, nu au fost prinşi.
În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror desemnat, pentru identificarea celor doi suspecți și dispunerea măsurilor legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS