10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat la închisoare pe viață, ținut în arest preventiv

Condamnat la închisoare pe viață, ținut în arest preventiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât ca Vasile Stoica, craioveanul acuzat că și-a ucis un coleg de serviciu cu 27 de lovituri de cuțit și seceră, să rămână în continuare în arest preventiv. În mai, anul acesta, inculpatul a fost condamnat de Tribunalul Dolj la închisoare pe viață, însă sentința a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Crima de care este acuzat craioveanul Vasile Stoica, de 38 de ani, a fost comisă pe 17 august, anul trecut, pe malul Jiului. În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că Lucian Dinulescu, de 42 de ani, victima lui Stoica, a fost ucisă cu o cruzime greu de imaginat.
În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au reținut că Vasile Stoica și Lucian Dinulescu se cunoşteau de aproximativ trei ani, fiind colegi de serviciu. Stoica era consilier juridic la Complexul Energetic Oltenia (CEO), iar Dinulescu era liderul unuia dintre sindicatele Complexului.
Procurorii au stabilit că Stoica îl ura pe Dinulescu de mai mult timp, iar în vara anului trecut căuta ocazia să se răzbune. „De o perioadă mai mare de timp, inculpatul a strâns ură pe victimă şi a căutat o ocazie de a se răzbuna pe aceasta. Potrivit declaraţiilor inculpatului, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani, urmare a faptului că victima îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 de euro, pe care îi spusese că îl va cosmetiza și îl va vinde în profit, însă, în realitate, inculpatul ar fi pierdut atât acea sumă de bani, cât și altele, în total circa 3.000 de euro. Inculpatul a declarat că a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu Lucian și urmare a faptului că acesta, într-o noapte din luna iulie 2017, i-a zgâriat elemente ale caroseriei mașinii, care era staționată lângă blocul în care locuia“, au precizat procurorii doljeni. Pentru a avea ocazia să se răzbune pe Dinulescu, Stoica a ținut legătura cu acesta, ba chiar l-a vizitat în mai multe rânduri. În final, pe 17 august, Stoica și-a pus planul în aplicare și l-a omorât pe Dinulescu.

Ucis pe malul Jiului

Procurorii doljeni au mai stabilit că, în dimineața zilei de 17 august, Stoica l-a sunat pe Dinulescu și i-a propus să meargă la pescuit. Cei doi s-au întâlnit în cartierul 1 Mai, iar de acolo au plecat la Jiu, în apropiere de comuna Malu Mare, cu mașina lui Stoica, o Kia Ceed. Aici, Vasile Stoica, care avea în portbagajul mașinii un cuțit și o seceră (cosor), a ezitat de câteva ori până să-și pună planul în aplicare, însă, în final, l-a ucis pe bărbatul pe care îl ura atât de mult cu zeci de lovituri de cuțit și seceră. Medicii legiști au găsit pe corpul victimei 27 de plăgi, dintre care zece penetrante în cavitatea toracică şi abdominală.
Ulterior, Stoica a plecat cu mașina și a aruncat telefonul victimei în zona satului Preajba, iar hainele le-a împrăștiat într-o pădure din apropierea comunei Argetoaia. Cuțitul folosit la comiterea faptei l-a aruncat în Jiu, în comuna Răcari. Numai cosorul a rămas la locul faptei, unde a și fost găsit de anchetatori.
Stoica a fost arestat preventiv pe 19 august, iar la sfârșitul lunii octombrie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor calificat (cu premeditare și prin cruzimi). Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat în mai, anul acesta.
Inculpatul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru fapta comisă și, în plus, a fost obligat să achite familiei victimei suma totală de 700.000 de lei drept daune morale. De asemenea, inculpatul a fost obligat să le plătească celor două fetițe pe care le-a lăsat orfane de tată o pensie lunară de câte 440 de lei până când vor împlini vârsta de 18 ani.
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanță care a fixat primul termen de judecată pentru data de 12 septembrie. Vineri, pe 31 august, aceeași instanță a dispus menţinerea măsurii arestului preventiv faţă de Vasile Stoica. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS