IPJ Gorj vrea să afle de ce poliţistul nu a avut pistolul sub cheie

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început o investigaţie în ceea ce îl priveşte pe agentul de poliţie Constantin Lăpădat, soţul poliţistei din Băleşti, care şi-a ucis mama, bebeluşul, după care şi-a pus capăt zilelor. Soţul femeii, poliţist şi el, este anchetat de superiori pentru că şi-a lăsat arma în casă, neasigurată. El ar fi trebuit să păstreze pistolul într-un loc sigur, sub cheie, însă arma s-a aflat la îndemâna poliţistei care a folosit-o şi a curmat două vieţi, după care s-a sinucis. Bărbatul avea voie să ţină arma la domiciliu şi chiar fusese verificat din acest punct de vedere. În ziua tragediei a plecat de acasă până la o farmacie din apropiere pentru a cumpăra medicamente pentru bebeluş. Arma a rămas neasigurată şi astfel s-a aflat la dispoziţia soţiei sale, de 33 de ani, aflată în concediul de maternitate. Constantin Lăpădat va trebui să dea explicaţii în legătură cu modul în care a respectat procedura în ceea ce priveşte păstrarea armei.

A fost finalizată necropsia

În ceea ce priveşte mersul anchetei în cazul celor trei persoane decedate, Serviciul de Medicină Legală Gorj a finalizat necropsia şi a făcut publice rezultatele preliminare ale raportului medico-legal. Nu există niciun fel de dubii că poliţista, mama acesteia şi bebeluşul au murit prin împuşcare. Potrivit medicilor legişti, au fost găsite în total trei gloanţe, semn că agenta de poliţie, care era angajată a Serviciului Trafic Feroviar Târgu Jiu, a tras trei focuri de armă. Un glonţ a fost găsit în capul bebeluşului de 6 luni, al doilea a fost găsit în abdomenul mamei, după ce femeia fusese împuşcată în cap. De asemenea, poliţista şi-a pus pistolul la tâmplă şi a tras, punând capăt coşmarului pe care îl începuse. Medicii legişti nu au mai înregistrat un astfel de caz, fiind vorba de o premieră şi în istoria poliţiei gorjene. Soţul a fost cel care a sunat la poliţie, după ce a revenit la casa din comuna Băleşti. Familia va merge să ridice trupurile neînsuflețite de la Serviciul de Medicină Legală Gorj, iar mai apoi sicriele vor fi depuse la o capelă. Înmormântarea va avea loc în satul Ceauru, comuna Bălești.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.