Acasă Local Dolj Tavanul Aeroportului din Craiova, afectat de ploi

Tavanul Aeroportului din Craiova, afectat de ploi

-

Tavanul din plăci de polistiren al Aeroportului din Craiova a cedat pe alocuri din cauza precipitațiilor

Ploaia căzută la sfârșitul săptămânii trecute a afectat acoperișul Aeroportului din Craiova. Inițial, s-a crezut că infiltrațiile s-au produs din cauză că sistemul de preluare a apelor pluviale a cedat și nu a mai făcut față cantității mari de apă provenită de la ploaie căzută în cantități foarte mari. „Din cauza cantității abundente de precipitații și a furtunii, să nu uităm că a fost declarat cod galben la nivelul orașului, sistemul de preluare a apelor pluviale a cedat și, ca atare, s-a infiltrat în tavan și a dus la scurgerea apei provenite de la precipitații în incinta aeroportului, doar în anumite zone. Nu am mai avut astfel de probleme până la acest moment. Este un tavan fals, care a cedat pe anumite porțiuni, dar o parte a plăcilor au fost deja înlocuite și în intervalul următor de timp se vor lua măsuri de remediere“, a precizat, pentru GdS, Oana Răducănoiu, purtător de cuvânt la Aeroportul Craiova.
În fapt, din câte confirmă directorul Aeroportului, Mircea Dumitru, și reprezentanții Consiliului Județean Dolj, infiltrațiile s-au produs doar pe o parte a terasei Aeroportului, din cauză că s-a desprins hidroizolația de la acoperișul care face legătura între vechea și noua clădire. „Infiltrațiile s-au produs din cauză că s-a desprins o bucată de hidroizolație de la acoperișul care face legătura între clădirea veche și cea nouă. Zonele afectate sunt cea de plecări și cea de preluare bagaje. Apa provenită de la precipitații s-a infiltrat, a ajuns la tavanul fals și, respectiv, în incinta aeroportului“, a precizat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova.
După incidentul de vineri, când apa provenită de la precipitații a trecut prin plafon și a băltit pe podeaua Aeroportului, în anumite zone din incinta acestuia, ieri s-a format o echipă care să depisteze cauza infiltrațiilor și să găsească o soluție. „S-a constituit o echipă care a constatat că infiltrațiile s-au datorat desprinderii unei bucăți de hidroizolație de la acoperiș. Personalul de la întreținere, din cadrul Aeroportului, se ocupă deja de remedierea distrugerilor. În perioada imediat următoare va fi contactată o echipă specializată care va reface această parte de hidroizolație. Costurile vor fi suportate din bugetul Aeroportului, nu de la Consiliul Județean Dolj. Este vorba de câteva sute de euro“, a declarat Cosmin Vasile, vicepreședinte al CJ Dolj.

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.