11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljObligat să plătească 30.000 de lei polițistului căruia i-a spart nasul

Obligat să plătească 30.000 de lei polițistului căruia i-a spart nasul

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât să condamne la un an și jumătate de închisoare cu suspendare un tânăr de 25 de ani, acuzat că a lovit un polițist după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație. În plus, instanța a dispus ca inculpatul să achite agentului suma de 30.000 de lei drept daune materiale şi morale.

Incidentul în urma căruia a fost rănit agentul de poliție a avut loc în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2017, în comuna doljeană Pielești. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, în acea noapte, în jurul orei 4.00, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din localitate despre faptul că un autoturism a ieşit de pe șosea și i-a lovit autoturismul care era în fața porții. La fața locului a fost trimis un echipaj de polițiști, aceștia din urmă stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Grigorie, de 25 de ani, din oraşul Balş, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.
Oamenii legii au mai precizat că atât șoferul, cât și Cătălin Șerban, de 24 de ani, pasager în autoturismul BMW, au devenit violenți, motiv pentru care au fost imobilizați și duși la secție. Pe drum, Grigorie ar fi lovit cu capul în figură pe unul dintre cei doi polițiști de la Secţia 5 Poliţie Pieleşti, pe agentul principal Sorin Cepoi. „Atât conducătorul auto, cât şi pasagerul se manifestau violent, motiv pentru care au fost imobilizaţi. În timp ce se deplasau către sediul secţiei, G. Adrian l-a lovit cu capul în zona feţei pe unul dintre agenții de poliție, provocându-i leziuni“, au explicat polițiștii doljeni. Grigorie a fost arestat preventiv pe 22 septembrie, printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de ultraj și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul a fost trimis în judecată în octombrie, dosarul în care a fost acuzat de ultraj fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Instanța l-a găsit vinovat pe inculpat și l-a condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare și, în plus, l-a obligat să-i achite agentului Cepoi suma totală de 30.000 de lei drept daune morale și materiale. Instanța a constatat că inculpatul a achitat deja suma de 7.000 de lei părții civile din dosar, dar și că a încetat de drept măsura arestului la domiciliu. Hotărârea instanței a fost atacată cu apel de inculpat și agentul Cepoi la Curtea de Apel Craiova, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 24 septembrie.

Acuzat de tâlhărie în alt dosar

După incidentul din noaptea de 20 spre 21 septembrie, polițiștii doljeni au explicat că atât Grigorie, cât și Cătălin Șerban sunt suspectați de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie, faptă comisă în aceeași noapte, însă în orașul Balș.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, în noaptea de 20 spre 21 septembrie, „inculpatul Şerban Cătălin, împreună cu alt inculpat major, a sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 de lei din incinta cazinoului SC Intergalactic Jakpot SRL“. Este vorba de un cazino din orașul Balș, județul Olt. Cătălin Șerban a fost arestat preventiv tot pe 22 septembrie, însă printr-o hotărâre a Judecătoriei Balş, inculpatul fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată şi folosire fără drept de obiecte periculoase. Anchetatorii nu au explicat în ce fel a fost implicat Grigorie în tâlhăria comisă de Șerban. Acesta din urmă, dar și Cătălin Șerban au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, acest dosar fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Balș. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanță pentru 26 iulie.

A câștigat procesul cu IPJ Dolj

Tot în octombrie 2017, Grigorie a contestat la Judecătoria Craiova procesul-verbal prin care, pe 21 septembrie 2017, a fost amendat de polițiștii doljeni cu suma totală de 3.000 de lei. Instanța a admis acțiunea formulată de petent și a înlocuit amenda cu un avertisment. „Admite în parte cererea formulată de petentul Grigorie Adrian în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție Județean Dolj, având ca obiect plângere contravenţională. Dispune înlocuirea amenzii contravenţionale în sumă de 3.000 de lei aplicată prin procesul-verbal de contravenţie seria PDJX nr. 0145974/ 21.09.2017 emis de intimat, cu sancţiunea avertismentului“, se arată în hotărârea instanței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS