În târg sunt de toate: legume, fructe, șobolani și bălți

Aspecte insalubre din Târgul Municipal din Craiova (Foto: Lucian Anghel)


Comercianții și producătorii care își vând marfa în Târgul Municipal din Craiova se plâng că sunt nevoiți să stea în condiții insalubre, printre șobolani și mizerii de tot felul, iar, mai nou, pentru că s-a asfaltat prost sau deloc, își așază marfa direct în bălțile formate din cauza ploilor.

Sectorul în care se comercializează legume și fructe din Târgul Municipal Craiova de pe strada Dimitrie Gerota, cartier 1 Mai, este unul dintre cele mai dezgustătoare, la acest moment. Producătorii și comercianții își vând marfa printre bălți, gunoaie și șobolani. Oamenii se plâng, dar autoritățile par să nu fie deranjate de aspectul mizer care persistă în târg. La rândul lor, clienții, în căutare de prețuri mai mici, sunt nevoiți să-și procure alimentele din astfel de spații insalubre. În urma precipitațiilor căzute în ultima perioadă, spațiul destinat comercianților de legume și fructe este în mare parte înghițit de apă. Cauza, s-a asfaltat de mântuială sau nu s-a asfaltat deloc. Drept urmare, mare parte din marfă este așezată pe paleți de lemn direct în bălțile formate peste asfaltul prost turnat sau în gropile rămase neasfaltate. Saci cu ardei gras, cutii din carton cu nectarine, piersici, ceapă, morcovi, lădițe cu roșii, castraveți, dovlecei și varză, precum și pepeni roșii și verzi zac în marginea unor bălți. Puțini mai sunt comercianții care vând direct din autovehicule. Cu toții aleg să-și expună marfa pe jos. „Astea sunt condițiile. Fotografiați, fotografiați, că ne ia cu barca de aici. Să vadă și primăria ce condiții avem“, strigă un comerciant, în timp ce cântărește o lubeniță. Printre dubițele încărcate cu fructe și legume, umbrele, cutii acoperite cu pături, folie și prelată se plimbă în voie câinii. Oamenii care își vând produsele aici spun că nu câinii sunt problema lor. „Mișună șobolanii. Noaptea ne mănâncă din marfă. Dăm 1.500 de lei pe lună și noi stăm în baltă. Vineri, când a plouat, o barcă ne mai lipsea. Nu avem nimic amenajat.

Toaletele sunt infecte. Pe aici nu vezi pe cineva să curețe. Parcă suntem în Evul Mediu. Au asfaltat în bătaie de joc, apa băltește cu săptămânile atunci când plouă“, spune o femeie care vinde piersici și nectarine.

La ce mizerie este în jur, comercianții se plâng pe bună dreptate. „Aici spun că ne bagă canalizare. O mașină a căzut cu roata în șanț pentru că trebuie să te așezi unde ai locul tău pentru care plătești. Astea sunt condițiile din Târgul Craiovei. Directorul ne spune că, dacă nu ne place, să plecăm. Unde să plec, că eu din asta trăiesc?“, susține alt comerciant din Târgul Municipal.

Reprezentanții SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL se scuză

Reprezentanții SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, societatea municipalităţii care administrează Târgul Municipal Craiova, spune că are în vedere o extindere a reţelei de guri de canalizare, pentru preluarea întregii cantităţi de apă din precipitaţii din zona de comercializare agro a legumelor şi fructelor, şi chiar au început lucrările pentru decolmatarea şi extinderea canalizării.


„În urma ploilor abundente din ultima perioadă, s-au format acumulări de apă în unele locuri din Târgul Municipal Craiova. Tocmai în vederea preluării întregii cantităţi de apă din precipitaţii într-un timp cât mai scurt, în urmă cu o săptămână am început deja lucrările de desfundare şi reparare a canalizării existente. Totodată, se preconizează o extindere a reţelei de geigere (guri de canal – n.r.) acolo unde este cazul. Lucrările au fost sistate temporar, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, dar ele vor fi reluate imediat ce vremea ne va permite. După finalizarea lor, vom face o nouă evaluare a situaţiei, pentru a stabili dacă soluţia tehnică pe care o punem în prezent în practică este suficientă sau este nevoie de lucrări suplimentare“, a declarat Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Cât despre faptul că şobolanii îşi fac deseori apariţia printre standurile de legume-fructe, reprezentanţii SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL susţin că deratizările repetate făcute în Târgul Municipal nu au efectul scontat din cauza vecinilor, care nu-şi iau, la rândul lor, măsurile de rigoare.

„Noi am făcut ultima deratizare cu doar 30 de zile în urmă, iar acum este în curs de derulare o nouă procedură de achiziţie a serviciilor de deratizare. Însă, pentru a avea efectul scontat, ar trebui ca şi vecinii să facă acelaşi lucru. În acest sens, le vom pune în vedere vecinilor să-şi ia măsurile de rigoare, iar dacă aceştia din urmă nu se conformează, vom solicita intervenţia Poliţiei Locale şi a Gărzii de Mediu“, a mai menţionat Adrian Dinu.

Tarife

În Târgul Municipal, tarifele plătite de comercianți pleacă de la 15 – 18 lei/zi și ajung până la 120 – 150 de lei/zi.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 3 iulie 2018

Actualitate

» Donald Trump se laudă că a reuşit evitarea unui război cu regimul din Coreea de Nord
» Vânzările de mașini diesel în UE vor scădea până la un nivel record în 2030
» Primul-ministru britanic Theresa May face apel la unitate înaintea întrunirii privind Brexit
» Orban le-a solicitat lui Dragnea și Tăriceanu suspendarea modificărilor pe Coduri până se pronunță Comisia de la Veneția
» Proiectul privind perimetrele petroliere offshore – dezbătut în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților; decizia amânată
» Soţul ministrului de Interne, Carmen Dan, a murit
» Craiova: Centru de donații pentru sinistrați
» Circulație restricționată pe pasajul suprateran din centrul Craiovei
» Discuţiile cu Coreea de Nord în vederea denuclearizării decurg bine, susţine Donald Trump
» Războiul SUA-China, la un alt nivel: chinezii nu primesc licență pentru a opera pe piața de telefonie americană
» Austria, gata să ia măsuri în problema migranților
» Sibiu: accident rutier cu șase răniți
» Senatul a adoptat modificările la Codul penal
» Pepenii de Dăbuleni se vând en-gross cu 30 bani/kilogramul, preţ care, conform producătorilor, nu acoperă cheltuielile
» Recomadări pentru prevenirea tâlhăriilor
» Un tânăr a murit aşteptând de 2 ani un transplant
» Temperaturi extreme în Georgia

Publireportaj

» Dezvoltarea SC SELGAT SRL prin demararea activităţii de pregătire a terenului
» Anunt începere implementare proiect POR 2.2, FLORMANG COM SRL

Local

» Tir răsturnat pe calea ferată
» Autoturism căutat în Belgia, depistat în PTF Porțile de Fier II
» Captură impresionantă de țigări de contrabandă
» Prognoza meteo până pe 15 iulie în Oltenia, la munte şi la mare

Dolj

» Primăria Craiova şi Fraţii Bacriz, pace cu tâlc
» Fost funcționar de la Buletine, condamnat definitiv cu suspendare
» Exporturile Doljului, dublate de producția de mașini
» Câți bugetari și câți salariați în mediul privat există în Dolj
» Facultatea de Drept din Craiova a serbat promoția Centenarului
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Mihai Firică invitat la „Adunarea Poeților și a SpectActorilor Craioveni”

Gorj

» DSP verifică ştrandurile şi piscinele
» Angajaţii IDP, un nou protest pentru salarii
» Scandal din cauza creşterii preţului la serviciile de apă şi canal
» Parapeţi de protecţie în zonele unde au loc frecvent accidente rutiere
» consilierul pasti, interdicţie la declaraţii
» Autospeciale noi pentru posturile locale de poliţie
» Construirea noului adăpost canin bate pasul pe loc
» Se lucrează la un pod nou în Defileul Jiului
» Gorj: Femeie decedată la cules de ciuperci
» Gorj: Expoziţie de pictură a craioveanului Eugen Dumitru, la Târgu Jiu

Olt

» Olt: Testare psihologică pentru candidaţii la şcolile de jandarmi
» (VIDEO) Incendiu la o casă din Teslui lichidat de pompierii olteni

Mehedinţi

» Autoturism căutat în Belgia, depistat în PTF Porțile de Fier II
» Mehedinţi: Captură de țigări de contrabandă

Vâlcea

» Vâlcea: Prinşi conducând sub influenţa alcoolului

Sport

» Călărețul Vlad Gruia și calul Carland sunt vicecampioni
» Fotbal / Chipciu încearcă să-și relanseze cariera la Sparta Praga

Sanatate

» Deshidratarea, simptome şi tratament

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top