13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBăiețel de doi ani, salvat de pompieri dintr-o fântână

Băiețel de doi ani, salvat de pompieri dintr-o fântână

Pompierii doljeni au intervenit, ieri- dimineață, pentru salvarea unui băiețel de doi ani, care a căzut într-o fântână adâncă de aproximativ opt metri și cu diametrul de 40 de centimetri.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, ieri-dimineață, în jurul orei 8.30, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna doljeană Coșoveni, pentru salvarea unui copil de doi ani, care a căzut într-o fântână din curtea familiei sale. Gura fântânii se afla la suprafața solului și era acoperită cu un capac din plastic, care, din câte se pare, a fost uitat neasigurat.
„La fața locului au plecat echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului 2 Pompieri Craiova și grupa operativă. Ajunși la fața locului, pompierii au luat următoarele măsuri: asigurarea copilului cu un cârlig, introducerea de oxigen pe toată perioada intervenției și scoaterea apei cu pompa“, au precizat reprezentanții ISU Dolj.
Misiunea de salvare a copilului a fost dificilă pentru că diametrul fântânii avea doar 40 de centimetri, însă pompierii doljeni au găsit o soluție. A fost chemat de acasă plutonier major Avram Tudor, care are corpul potrivit pentru a intra în fântâna îngustă.
„Având un corp care i-a permis să intre în fântâna cu diametrul de 40 de centimetri, plutonier major Avram Tudor a fost asigurat cu două corzi și introdus după copil, care a fost salvat. Copilului i s-a acordat primul ajutor medical, după care a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova. Acum este în afara oricărui pericol. Acțiunea de salvare a durat aproximativ 45 de minute și a fost coordonată de inspectorul- șef colonel Florea Constantin“, au mai precizat pompierii doljeni. Se pare că băiețelul de doi ani este în plasament la familia din Coșoveni, motiv pentru care au fost sesizați și inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS