12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjViiturile au produs pagube la Runcu, Baia de Fier şi Licurici

Viiturile au produs pagube la Runcu, Baia de Fier şi Licurici

Viiturile au produs pagube în trei localităţi gorjene. Este vorba de Licurici, Runcu şi Baia de Fier. Din cauza precipitaţiilor abundente au fost probleme la mai multe drumuri. Este vorba de drumul judeţean care traversează comuna Baia de Fier, unde se va deplasa o comisie de specialişti pentru o evaluare. Probleme au fost şi cu drumurile din Runcu, unde, de asemenea, a fost prezentă o comisie de analiză a pagubelor produse. Prefectul a mai spus că vor mai fi făcute verificări la Licurici, unde s-a produs o viitură de-a lungul drumului naţional. Cel mai afectat a fost drumul judeţean din Baia de Fier. Potrivit lui Florescu, toate datele din teren vor fi analizate în cadrul unei şedinţe a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. În baza documentelor respective va fi aprobată o hotărâre prin care vor fi solicitaţi bani din fondul de rezervă aflat la dispoziţia guvernului pentru remedierea pagubelor.

Vor verifica structura de rezistenţă a podurilor

De asemenea, angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu au început revizii la toate podurile şi podeţele pentru a fi verificată structura de rezistenţă. Ultimele viituri produse pe drumurile naţionale sau în vecinătatea acestora ar fi putut afecta elementele de rezistenţă la poduri şi podeţe. Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, a declarat că a intervenit deja în zona Licurici pentru a curăţa şanţurile şi canalizarea. „La Licurici s-a produs o viitură pe drumul naţional. O maşină a fost luată de ape de pe şosea şi aruncată într-un şanţ. Am intervenit cu utilaje să curăţăm şanţurile şi vom intra cu o maşină performantă şi la canalizare. Ne ajută foarte mult. Curăţă prin suflare şi nu mai rămâne nimic. Vom verifica toate podurile şi podeţele de pe drumurile naţionale să depistăm eventualele probleme apărute din cauza viiturilor“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Apel către primari

Primarii din judeţul Gorj trebuie să facă demersuri pentru curăţarea şanţurilor de pe raza localităţilor pe care le păstoresc. Apelul este transmis de reprezentantul guvernului în teritoriu, prefectul de Gorj, Ciprian Florescu. Acesta este nemulţumit de modul în care sunt gospodărite unele localităţi. Este necesară şi implicarea cetăţenilor pentru ca şanţurile şi rigolele să fie decolmatate şi astfel să poată fi preluate apele din precipitaţii. „Este necesar ca primarii să se mobilizeze la nivelul fiecărei localităţi. Vremea s-a schimbat. Este imprevizibilă şi ne putem trezi cu fenomene periculoase într-un timp foarte scurt. Este necesar să fie curăţate toate şanţurile şi rigolele. Trebuie să existe o mobilizare şi la nivel de cetăţeni, să intervină fiecare în zona sa şi chiar să existe voluntariat. Totul se face pentru binele comunităţilor. Toată lumea are de câştigat“, a spus Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS