10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEmoţii mari la matematică, la evaluarea naţională

Emoţii mari la matematică, la evaluarea naţională

Peste 4.000 de elevi doljeni au susţinut ieri cea de-a doua probă din cadrul examenului de evaluare naţională, cea de la matematică.

Mii de absolvenți de gimnaziu au revenit ieri în bănci încă de la ora 8.00 pentru a susține proba scrisă la matematică. În jurul orei 11.00 au început să apară primii elevi, o parte dintre ei alergau căre părinţi, alţii către profesorii lor, alţii erau încă îngânduraţi.
Subiectele pe care le-au avut de rezolvat ieri absolvenţii de clasa a VIII-a la matematică au fost structurate pe trei mari cerinţe, fiecare cu mai multe subpuncte. Părerile legate de gradul de dificultate au fost împărţite.
„Prima parte a fost uşoară, a doua parte a fost medie. Am avut de desenat un cub, de rezolvat o ecuaţie şi o funcţie, însă partea a treia a fost mai grea, am avut piramida şi multe exerciţii de rezolvat pe baza ei. Faţă de simulare, examenul a fost mult mai uşor“, a spus Cosmin, elev al Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova.
„Subpunctele de la exerciţiul trei au fost foarte grele, mai ales subpunctul c. A mai fost grea problema trei de la subiectul al doilea. Oricum a fost mult mai ușor decât la simulare. Atunci am luat 5, acum sper la un 8.50“, a precizat Sebastian, elev al Colegiului Naţional „Elena Cuza“.
Alţi elevi au completat, spunând că unele subpuncte le-au dat puţină bătaie de cap. „A fost destul de greu, dar ne am descurcat. Acum aşteptăm rezultatele. A doua problemă de la ultimul subiect mi s-a părut cea mai grea“, a spus unul dintre ei.
„Nu mi s-a părut foarte greu. Subiectul trei a fost puţin mai greu, dar în rest a fost uşor, m-am pregătit în timpul anului. Mă aştept la un 9.40“, a completat altul.
„Subiectul trei a fost mai greu, ultimul punct cel legat de piramidă. Mă aştept la un 9. Vreau să intru în «Buzești», dar nu cred că am medie“, a adăugat alt elev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS