12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Tosca“ i-a lăsat pe spectatori cu ochii-n... ploaie

„Tosca“ i-a lăsat pe spectatori cu ochii-n… ploaie

Persoanele care au venit miercuri seară, în Parcul „Nicolae Romanescu“, pentru a asista la spectacolul „Tosca“, au făcut drumul degeaba. Condițiile meteo nu au permis desfășurarea evenimentului, însă Opera Română Craiova a anunțat târziu faptul că reprezentația va fi amânată. Inițial, evenimentul a fost decalat cu o oră (22.00, în loc de 21.00), pentru ca apoi instituția să comunice pe Facebook, la ora 21.55, că el va fi amânat. Spectacolul „Tosca“ va putea fi vizionat atât pe 9, cât și pe 10 iunie, de la ora 22.00.

Opera Română Craiova a fost nevoită să amâne spectacolul „Tosca“ de Giacomo Puccini, programat miercuri, 6 iunie, de la ora 21.00, în Parcul „Nicolae Romanescu“, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar nu s-a grăbit să-i informeze în timp util și pe spectatori. Mulți dintre cei care au dorit să asiste la această reprezentație, care își cumpăraseră și bilete, s-au grăbit să ajungă la scena amenajată special în fața podului suspendat, element inclus în decorul gândit de organizatori. S-au înarmat și cu umbrele, pentru că vremea nu părea prea îngăduitoare cu evenimentul, dar până la urmă au rămas cu ochii-n… ploaie. Asta pentru că au aflat că spectacolul va fi amânat cu cinci minute înainte de ora de începere. Oră care și ea fusese inițial decalată, tot din pricina vremii.
La ora 16.42, Opera Română Craiova anunța, pe pagina oficială de Facebook, că spectacolul „Tosca“ va începe la ora 22.00, în loc de 21.00. „IMPORTANT! Spectacolul TOSCA din această seară (6 iunie) va începe la ORA 22.00!!! În Parcul Nicolae Romanescu! Vom aplauda acest spectacol-eveniment cu o oră mai târziu, pentru a ne asigura că se îndepărtează toți norii de pe cer, că instrumentele muzicale sunt în siguranță și că surprizele tehnice pe care vi le-am pregătit (proiecții 3D/videomapping – n.r.) funcționează perfect! Vă așteptăm cu drag!“, era anunțul organizatorilor. Cei care urma să ia parte la eveniment au fost apoi sfătuiți să urmărească pagina de facebook a Operei Române Craiova, pentru a afla amănunte de ultimă oră legate de desfășurarea spectacolului.

Zamfir: Am sperat până în ultimul moment că ploaia se va opri

Cum ora 22.00 se apropia, iar organizatorii nu mai dădeau nici un semn, pe pagina de socializare a Operei Române Craiova au început să curgă comentariile. „Ne puteți răspunde dacă mai are loc spectacolul în seara aceasta? Dacă nu, se reprogramează? Mulțumim frumos“, a scris Rodica Olteanu. „Noi venim din Severin. A plouat tot drumul torențial! Nu prea sunt șanse să vedem ceva în seara asta“, comenta și Mihaela Pantelimon. „Se mai ține spectacolul seara asta?“, mai întreba aceasta. „Prognoza meteo arată ploaie până după ora 24.00. Vă rog, luați o decizie, ca să nu stăm degeaba în ploaie!“, era mesajul scris de „Aleea Unu Paltinis“.
Asaltați de tot mai multe astfel de întrebări, organizatorii au venit cu un răspuns, dar abia cu cinci minute înainte de ora de începere a spectacolului. „Dragi spectatori, din pricina condițiilor meteo nefavorabile, suntem nevoiți să amânăm spectacolul din această seară pentru o dată pe care o vom comunica mâine, 7 iunie! Biletele rămân valabile! Vă asigurăm că, din respect pentru dumneavoastră, ne străduim să găsim cele mai bune soluții și vă mulțumim că sunteți alături de Opera Română Craiova!“, a fost mesajul postat la ora 21.55 pe pagina de Facebook a instituției, și repetat la ora 22.50. „Cam târziu anunțul! Măcar cu jumătate de oră înainte ar fi fost bine. Nu era necesar să venim până în parc pentru a afla că s-a anulat, așa cum era de așteptat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile“, a comentat Liana Teică. „Eu sunt convinsă că au avut cele mai bune intenții și chiar au sperat că își va reveni vremea. Era logic că se va amâna. Nu cred că e cazul să folosim cuvinte nepotrivite“, a scris Liliana Ștefan.
Contactat de GdS pentru a lămuri această situația cu anunțul făcut târziu, managerul Operei Române Craiova, Antoniu Zamfir, a susținut că s-a făcut tot posibilul pentru ca spectacolul să aibă loc miercuri seară. „Dacă la ora 21.59 ploua, iar la ora 22.00 se oprea ploaia, artiștii urcau pe scenă și spectacolul începea. Așa este la noi. Am sperat până în ultimul moment că ploaia se va opri. Am văzut că oamenii vin cu umbrele, unii chiar s-au așezat la locurile lor, iar noi ne respectăm spectatorii. Din păcate, nu s-a putut juca. Am decalat ora tot în speranța ca spectacolul să aibă loc, dar cu 15 minute înainte de ora 22.00, când am văzut că ploaia nu ne permite să facem toate conexiunile tehnice necesare, am decis să amânăm reprezentația. De aceea s-a făcut acel anunț așa de târziu“, a explicat Antoniu Zamfir.

Spectacolul „Tosca“ – pe 9 și 10 iunie

Opera Română Craiova a dat, joi, un comunicat în care anunță că, datorită numărului mare de solicitări pentru bilete, vor fi susținute două spectacole „Tosca“ în Parcul „Nicolae Romanescu“, în zilele de 9 și 10 iunie, de la ora 22.00. „Biletele achiziționate rămân valabile pentru spectacolul de sâmbătă, 9 iunie, iar spectatorii care sunt în imposibilitatea participării la evenimentul de sâmbătă pot solicita contravaloarea biletului la agenția Operei Române Craiova. Pentru spectacolul de duminică, 10 iunie, biletele au fost puse în vânzare, cu prețuri între 30 și 50 de lei“, se precizează în comunicat. Instituția mai spune că, în cazul în care vremea va fi nefavorabilă, reprezentația sau reprezentațiile se vor desfășura pe scena Filarmonicii „Oltenia“, publicul urmând să fie însă anunțat cu minimum o oră înainte de începerea evenimentelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS