18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimii 1.000 de legumicultori care au vândut în programul „Tomata“ își primesc banii

Primii 1.000 de legumicultori care au vândut în programul „Tomata“ își primesc banii

Legumicultorii din județul Olt care s-au înscris în programul „Tomata“ și au și făcut dovada valorificării celor 2.000 kg, cât cere programul, își vor primi, cel târziu până luni, banii în cont.

La nivelul județului Olt, pentru ciclul I de producție, angajân-du-se să valorifice cu documente legale minimum 2 t de tomate până la 15 iunie (termenul inițial de 31 mai a fost prelungit), s-au înscris 3.810 producători. Aproape 3.000 dintre aceștia (2.967) au și depus la Direcția Agricolă Județeană Olt documentele care atestă valorificarea cantității minime impuse de normele programului, astfel că primii 1.000 de legumicultori își vor primi cei 3.000 de euro în cont până la începutul săptămânii viitoare, a declarat directorul Direcției Agricole Olt, Dragoș Drăghicescu. Ceilalți aproape 2.000 vor fi, de asemenea, plătiți în cursul săptămânii viitoare, documentele fiind în procesare. Până la termenul limită de 15 iunie au timp și fermierii care încă nu au depus documentele la Direcția Agricolă să facă acest lucru, cazurile în care legumicultorii s-au răzgândit pe parcurs, renunțând la program, fiind în Olt foarte puține.
„Am avut câțiva fermieri care nu au mai plantat tomate, dar nici nu ne-au anunțat, noi constatând la a doua vizită pe teren. N-a fost, însă, nicio problemă“, a mai spus directorul Direcției Agricole Olt.
Pentru a participa în program, legumicultorii care cultivă tomate în spații protejate au fost obligați să facă dovada spațiului de minimum 1.000 mp de solar, după constatarea suprafeței angajații direcției efectuând alte două vizite în teren, la plantare și la rodire.
Județul Olt se află pe primul loc în țară după numărul de legumicultori înscriși în program, aproximativ 14.000 la nivelul întregii țări, și probabil și primii care își vor primi banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS