Ședința de joi a Consiliului Local al municipiului Craiova a fost presărată cu destule momente tensionate între executiv și consilierii din opoziție, însă punctul culminant a fost atins când s-a adus în discuție, pentru a fi votat, un proiect de hotărâre privind numirea unui nou administrator special la SC Termo Craiova SRL, societatea care furnizează apa caldă și căldura locuitorilor Băniei. Proiectul a fost introdus în ședință în ultimul moment, peste ordinea de zi, și prevedea revocarea din funcție a administratorului special al SC Termo SRL, Dan Iulius Magla, și numirea Lorenei Nicolăiță în calitatea de administrator special al acestei societăți.

Scandalul a pornit de la faptul că acest proiect nu s-a aflat spre analiză pe masa uneia dintre comisiile de specialitate, întrunită cu o zi înainte de ședință, și i-a avut în prim plan pe Adriana Ungureanu, consilieri local din partea PNL, și pe viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Dialogul dintre cei doi este mai mult decât savuros:

Adriana Ungureanu: Nu ne mai mințiți! Proiectul nu a fost pe ordinea de zi la comisii. Nu vă permit să mințiți! Unde sunt actele prezentate! Vreau să primesc copia procesului verbal de ședință, am martori că nu a fost nici un proiect la comisie, așa cum spuneți.

Stelian Bărăgan: Îmi dați voie să spun și eu ce se întâmplă?

Adriana Ungureanu: Nu vă dau voie, pentru că mințiți! În comisia de la ora 13.00 nu a fost nici un proiect. Mințiți cu toții!

Stelian Bărăgan: Nu ne mai amenințați că mințim! Fiți foarte atentă ce spuneți. Eu nu mint.

Adriana Ungureanu: Ce, ești hitlerist, ce ai privirea asta către mine?!

Stelian Bărăgan: Eu știu ce am semnat. Am martori că documentul a plecat de la mine dimineața. Dacă nu a ajuns la comisie, nu e problema mea, dar putem cerceta să vedem ce s-a întâmplat.

Adriana Ungureanu: Unde este doamna asta (Lorena Nicolăiță – n.r.), să o vedem și noi. Ce o recomandă?

Stelian Bărăgan: Eu știu doar că la SC Termo este acum o anchetă internă făcută de către administratorul judiciar, cel pus de instanță, nu de mine, de primărie sau de consiliul local. Mai mult, s-a declanșat și o anchetă a comisiei de disciplină, pentru că administratorul trebuia să comunice cu noi, dar nu a făcut-o. Dumnealui (Dan Iulius Magla – n.r.) nu își pierde locul de muncă, este inginer șef la Termo. Nu rămâne pe drumuri. Punct. Eu îmi asum ceea ce fac și îmi cer scuze dacă am deranjat.

Consilierii PNL au continuat însă pe acest subiect al schimbării petrecute la șefia Termo Craiova. „Care e caracterul de urgență al acestei schimbări? Ăstea sunt răfuieli interne. A călcat cumva pe bec pe la partid? Dacă vă executați politic colegii ca și pe premieri, noi ne abținem. Schimbarea asta are iz politic”, a comentat și Flavius Sirop.

Peneliștii s-au mai legat și de o altă schimbare, cea a managerului Spitalului Municipal „Filantropia”, unde avocatul Răzvan Socoteanu i-a luat locul medicului Alice Vrâncuți. Asta după ce în ședința de joi s-a aprobat alocarea sumei de 500.000 de lei către spital pentru plata a diverse utilități. „Ce e cu caroselul ăsta al schimbărilor de directori? O fi bine pentru partid, dar pentru oraș nu”, a spus consilierul Marian Vasile.

Primarul Mihail Genoiu a intervenit și a explicat că fostul manager Alice Vrâncuți și-a dat demisia, „poate pentru că salariul de medic este acum mult mai mare decât cel al unui manager”, acesta fiind singurul motiv pentru care Socoteanu a fost numit manager interimar, prin ordin de primar. În ceea ce privește solicitarea de 500.000 de lei, edilul a pus-o pe seama apariției unor cheltuieli neprevăzute, susținând și că banii sunt folosiți nu doar pentru plata unor utilități, ci și pentru unele achiziții.