26.7 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Târgu Jiu, inundat la fiecare ploaie

Târgu Jiu, inundat la fiecare ploaie

-

O parte a municipiului Târgu Jiu este inundată la fiecare ploaie torenţială

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a apucat să caute vinovaţi pentru canalizarea pluvială subdimensionată din cauza căreia la fiecare ploaie străzile se inundă. Acest lucru s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute. Edilul a declarat că nu a reuşit să îl găsească pe Traian Pătrăşcoiu, directorul APAREGIO Gorj, în ziua în care străzile din municipiu au fost sub ape pentru câteva zeci de minute, în urma unei ploi torenţiale. Mai multe străzi din oraş au fost inundate, iar câţiva cetăţeni chiar au scos o barcă pneumatică pe care au legat-o de o maşină.

Nu există un contract pentru intervenţii la canalizarea pluvială

Edilul din Târgu Jiu a mai spus că APAREGIO era obligată să intervină să remedieze problemele apărute, având în vedere că locatarii din Târgu Jiu plătesc servicii. Potrivit primarului, Aparegio solicită încheierea unui contract pentru a se interveni pe reţeaua de canalizare pluvială. Un astfel de contract nu a existat până în prezent, după cum a menţionat Romanescu. Acesta crede că facturile gorjenilor ar fi încărcate dacă s-ar semna contractul de intervenţie al APAREGIO Gorj la reţeaua de canalizare pluvială din oraş. Marcel Romanescu a mai spus că a fost analizată situaţia împreună cu angajaţii primăriei. Urmează să fie luată o decizie în legătură cu inundaţiile recente. Potrivit edilului, canalizarea este subdimensionată, iar din acest motiv nu face faţă când sunt ploi torenţiale. Totodată, a fost luată decizia ca toată canalizarea pluvială din zona Vasile Alecsandri şi mall să fie deversată în râul Jiu pentru a putea funcţiona normal în cazul unor debite mari de apă. „Acum s-a venit cu această situaţie că nu există de fapt un contract de intervenţie pentru canalizarea pluvială. O să facem nişte verificări, să vedem exact ce s-a preluat de către Aparegio şi ce nu s-a preluat şi de ce nu pot să intervină în astfel de situaţii“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.