Vine ploaia, rău îmi pare, ne inundă în parcare!Sătui să tot aștepte asfaltarea parcărilor și aleilor din unele cartiere ale orașului, craiovenii au găsit o întrebuințare a bălților care se formează în craterele din vechiul asfalt, atunci când plouă. Mai de haz, mai de necaz, locuitorii urbei au început „să dea la pește“ în gropile pline cu apă de ploaie, chiar dacă gestul este doar unul simbolic, ca un protest față de nepăsarea autorităților. De bălți la scara blocului au parte nu doar craiovenii care locuiesc în zonele ocolite de asfaltare, ci și cei pe a căror stradă sau alee s-a asfaltat de curând, dar prost. Și cum ultima perioadă a fost una ploioasă, bălțile s-au lăfăit în voie pe multe artere ale orașului până să fie înghițite de scurgerile de canalizare pluvială sau pur și simplu de pământ. Asta, dacă există canalizare pluvială. Cauza? Amenajarea arterelor de circulație s-a făcut de mântuială, iar administrația locală le-a recepționat pe nevăzute. Exemple? Sunt suficiente și din toate colțurile orașului. Pe strada Spania, parcările din spatele cvartalului de blocuri nu au fost modernizate de zeci de ani. În aceeași situație sunt și parcările de la blocurile situate pe străzile Mircești, Putnei și Henri Coandă, multe dintre ele de pământ și pline de gropi care se transformă în bălți, atunci când plouă. „Este un adevărat dezastru în spatele blocurilor, întreg cvartalul de blocuri de la O1 – O24, la Cămine și la P-uri. Parcările nu au fost modernizare din perioada comunistă. Părți din ele au fost retrocedate și nu mai știi cui să te adresezi. Atât asociația, cât și locatarii au făcut solicitări la primărie și le-am adus la cunoștință problemele pe care le avem atât cu circulația auto, cât și pietonală, și de ani buni primim același răspuns“, spune Viorica Lazăr.

Iată ce răspunde primăria: „Vă comunicăm faptul că această zonă va fi propusă în Programul de reparații și întreținere străzi, alei trotuare și parcări în Municipiul Craiova, realizarea acestor lucrări fiind condiționată de faptul că apele rezultate în urma ploilor și topirii zăpezilor la momentul actual nu pot fi evacuate, întrucât nu există canalizare pluvială în zona menționată“, se arată într-un răspuns dat pe 19/03/2018 de către Direcția Servicii Publice. Întâmplător sau nu, aici am întâlnit zilele trecute un craiovean care-și încerca undițele în bălțile din spatele blocurilor, formate în urma ploilor din zilele anterioare.

Contrapanta, bat-o vina!

Nici în Brazda lui Novac nu lipsesc gropile și bălțile, în ciuda faptului că aici s-au făcut modernizări recente. Nu a trecut un an și multe dintre parcările blocurilor sunt pline de apă, atunci când plouă. Apa băltește dintr-o bordură în alta, uneori zile întregi, spre mâhnirea celor care folosesc aleile pietonale, dar și parcările. Este vorba de aleile din zona blocurilor R6 – R7 și P1 – P2 din Brazda lui Novac. „În această parte a cartierului s-a asfaltat în urmă cu un an. S-a modernizat, s-a lucrat la alei, borduri, parcări, dar degeaba, când plouă, apa băltește și nu poți să treci. Aici este greșeala constructorilor, care au dat contrapantă eronat. Degeaba a pus Compania de Apă Oltenia două scurgeri pentru apa pluvială, lucrarea este de mântuială. Eu nu înțeleg cum au făcut cei din primărie recepția lucrărilor“, spune Ion Poenaru.

Se întâmplă și pe străzi mai mari

Pe strada Bariera Vâlcii, lucrările de asfaltare s-au finalizat în vara anului 2016, şi au fost realizate pe fonduri europene la pachet cu bulevardul Râului și strada Caracal. Constructorul, „vestita“ firmă Tel Drum, a fost „păzit“ de viceprimarul de atunci al Craiovei, Dan Dașoveanu, ca să termine lucrările. Timpul a demonstrat că lucrarea are totuși niște metehne, între acestea denivelările și panta de scurgere a apei către gurile de canal. Drept urmare, atunci când plouă, chiar în poartă la Teleconstrucția SA – Sucursala Craiova, apa se acumulează, drenajul fiind unul defectuos.


Strada Libertății a fost și ea reabilitată prin anul 2015 de firma Delta ACM. Când sunt precipitații, balta care se formează în fața Facultății de Agronomie  acoperă jumătate din carosabil, trecerea de pietoni și mare parte din stația de taxi.

Este bine de ştiut că astfel de lucrări au fost la vremea respectivă recepționate de administrația locală fără comentarii.

Asfaltare după buget și priorități

Marian Ghencioiu, şef Serviciu AID, a spus că asfaltarea se face în funcţie de buget. „Cu privire la parcările și străzile despre care ați făcut vorbire, pot da referințe doar despre lucrările care s-au făcut sau urmează să fie prinse în Programul de reparații străzi, alei, trotuare și parcări. Nu pot face referire la lucrările făcute pe investiții sau fonduri europene. Despre zona străzilor Spania şi Mircești pot spune că este în atenția noastră spre amenajare. Însă, prinderea în proiect este condiționată și de fondurile alocate de la bugetul local”, a declarat Marian Ghencioiu.

Maria CernătescuComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 24 mai 2018

Actualitate

» Mesajul preşedintelui Iohannis către PNL: Asumarea valorilor liberalismului a devenit o necesitate
» Oficial: S-a introdus perioada de grație la sancțiunile pentru cei care nu vor trece la casele de marcat cu jurnal electronic
» Gorj: O mie de elevi au participat la Parada Liceelor
» Donald Trump anulează summitul cu Kim Jong-Un
» Fotografia alb-negru care a cucerit o lume întreagă
» Legile pentru achiziţiile publice, adoptate de Guvern
» Ungaria: Accident între două mașini cu numere de România, unul dintre șoferi a murit
» Românii au devenit a doua cea mai numeroasă comunitate non-britanică din Regatul Unit
» Marea Britanie: Surori cercetate pentru fapte de sclavie asupra unei românce pusă să se prostitueze

Publireportaj

» Club 300 Craiova, oază de liniște și relaxare
» Comuna Valea Stanciului se modernizează
» Işalniţa, paşi importanţi pentru reînvierea industriei
» Wielpütz Automotive a început construcția fabricii de la Craiova
» Trendul salopetelor se menține și în sezonul primăvară – vară al anului 2018
» Titlul proiectului: Reabilitare si extindere constructie hotel, construire restaurant si terasa acoperita
» ECO SUD SA continuă seria investițiilor în protecția mediului

Local

» Centura de ocolire a Caracalului, finalizată după şapte ani
» Bibliotecă inedită pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Slatina
» Acțiuni pentru combaterea evaziunii şi contrabandei
» Femei prinse la furat de haine
» Percheziţii în Olt şi Vâlcea într-un dosar de evaziune

Dolj

» Compensatoarele de la pasaj atârnă în patru șuruburi
» Întreruperi energie electrică de luni
» Sentință definitivă în dosarul șpăgilor de la Facultatea de Farmacie
» Dosarul ”Frăția”, mai aproape de judecată
» Şedinţă ordinară de Consiliul Local al Municipiului Craiova pe 31 mai
» Dolj: Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea violenţei în familie
» Acțiuni de control ale ITM Dolj în domeniul construcțiilor

Gorj

» Încep lucrările la 18 poduri de pe DJ 673 Slivileşti – Turceni
» Reparaţii cu mixtură asfaltică pe DN 66 în zona Mănăstirii Lainci
» Protest la Colegiul Auto „Traian Vuia“ din Târgu Jiu, din cauza salariilor reduse
» Şi-a ucis soția, apoi a încercat să se sinucidă
» Lipsa forţei de muncă alungă investitorii străini
» Rupere de nori în mai multe localităţi din Gorj 
» Gorj: Accident soldat cu trei răniţi în defileul Jiului
» UPDATE – Gorj: Un tir s-a răsturnat la Brăneşti

Mehedinţi

» Mehedinţi: 1000 de gulguţe vor lumina Parcul Rozelor la a cincea ediţie a Festivalului Luminii

Vâlcea

» Vâlcea: Femei prinse la furat de haine

Sport

» Pregătiţi vitrina, vine Cupa!
» Real Madrid și Liverpool luptă pentru trofeul UCL
» Elevii Școlii „Elena Farago“ au făcut furori
» Juniorii olteni promit spectacol la Mischii
» Mihai Nedelcu, medaliat cu argint la Campionatul Național
» După muncă, răsplata! Yulia Dumanska, prima în topuri

Sanatate

» Cum apare şi cum poate fi prevenit cancerul de piele
» Beneficiile muşețelului pentru sănătate

Educatie

» Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară trece la învățământul dual
» Colegiul Energetic din Craiova, premiat de Ministerul Educației

Magazin

» Reţeta de weekend – Pui în sos cremos de brânză și usturoi
» Horoscopul de weekend

Top