3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFiul liderului de sindicat Adrian Marciuc, la a treia reţinere

Fiul liderului de sindicat Adrian Marciuc, la a treia reţinere

Robert Cristian Marciuc, fiul liderului sindical din minerit Adrian Marciuc, se află printre cei 18 tineri reţinuţi de procurorii DIICOT din Timiş, într-un dosar de trafic şi consum de droguri. Anchetatorii cer arestarea preventivă a inculpaţilor. Adrian Marciuc este primvicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate „Univers“. Este vorba de una din cele patru federaţii reprezentative la nivelul Complexului Energetic Oltenia şi semnatară a contractului colectiv de muncă. Reţinerile de la Timişoara au avut loc după ce anchetatorii au descins la mai multe adrese, în căutare de droguri. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au efectuat 36 de percheziții domiciliare. „S-a reținut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca obiectiv derularea de activități infracționale pe linia traficului cu droguri de risc și de mare risc (canabis, rezină de canabis, comprimate ecstasy, timbre LSD). Nucleul de bază al grupării a fost constituit din nouă suspecți originari din Târgu Jiu, care și-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenților Facultăților de Medicină și Drept“, potrivit DIICOT.

Reţinut în 2015

Robert Marciuc, fiul liderului de sindicat din minerit, Adrian Marciuc, a fost reţinut şi în anul 2015, acuzat că a produs un scandal într-un bar din Motru. Tânărul avea 18 ani în 2015 şi a ajuns în arest pentru patru infracțiuni. Adolescentul a fost acuzat că a făcut scandal într-o cafenea din Motru. În urma altercației, angajata barului a fost lovită, ea fiind cea care a și sunat la 112. „Pe 2 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Motru au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Gorj doi tineri, de 18, respectiv 19 ani, din localitate, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de distrugere, ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în noaptea de 27 spre 28 august, o tânără de 19 ani a sesizat că, aflându-se într-o cafenea din localitate, un tânăr de 18 ani a exercitat acte de violenţă asupra sa“, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, de la vremea respectivă.

Reţinut şi în 2016

Robert Cristian Marciuc a fost reținut şi în anul 2016 de polițiștii gorjeni, după ce ar fi fost implicat, alături de un amic (25 de ani) , în lovirea unei familii din Motru. Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, cei doi ar fi lovit o femeie (46 de ani), pe soțul acesteia (47 de ani) și pe copilul acestora (18 ani), în fața unui magazin din localitate. Incidentul a avut loc în mod spontan. De fiecare dată, Robert Marciuc a scăpat fără să fie arestat, fiind pus doar sub control judiciar. De data aceasta, procurorii DIICOT Timiş sunt cei care îl au în vizor pe Robert Marciuc şi cer pe numele inculpaţilor din dosar mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS