Transalpina a fost redeschisă de ieri

O comisie formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Gorj, ai Instituției Prefectului – județul Vâlcea, DRDP Craiova, Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu Jiu și Vâlcea, dar și reprezentanți ai Serviciului Poliției Rutiere Gorj și Vâlcea au verificat astăzi starea părții carosabile și a elementelor de siguranță rutieră pe DN 67C Transalpina, între kilometri 34+800 şi 59+800 (Rânca – Obârșia Lotrului). În urma verificărilor s-a luat decizia ca circulația pe acest tronson să se deschidă de miercuri, 16 mai, în intervalul orar 08.00-20.00, cu o restricție de viteză la 30 km la oră și cu masă maximă autorizată mai mică de 3,5 tone. „În urma verificării DN 67C Rânca-Obârșia Lotrului, de către o comisie mixtă, formată din reprezentanții DRDP Craiova, SDN Târgu Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj, IPJ Vâlcea s-a luat decizia deschiderii acestui tronson de drum circulației publice, cu următoarele restricții: restricție viteză la 30 km/oră, restricție tonaj <3,5 tone, circulația autovehiculelor permisă doar in intervalul orar 8.00-20.00. Semnalizarea rutieră, atât pe orizontală, cât și pe verticală, se prezintă în condiții bune, parapetul de protecție asigură siguranța rutieră pe întregul sector de drum, unde se impune acest lucru. Zilnic, între orele 06.00-08.00, lucrătorii din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale vor efectua o revizie a acestui tronson de drum“, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Bucuria turiştilor

Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, s-a reuşit redeschiderea mult mai devreme a Transalpinei, ca urmare a condiţiilor meteo favorabile. Iniţial, se stabilise ca Transalpina să fie redeschisă pe 27 aprilie, însă drumul a fost pregătit în vederea redeschiderii: „Au existat nemulţumiri şi supărări ca în fiecare an. Unii au avut de suferit. Până la urmă, am reuşit să dăm drumul mai repede la acest tronson de drum şi să se facă legătura cum trebuie cu celelalte judeţe. Acum se poate circula de la un capăt la altul pe Transalpina şi sunt aşteptaţi turişti şi din România, şi din străinătate. Deocamdată, se poate circula doar cu maşini mici şi cu 30 km la oră. Vedem când se va creşte masa şi se va putea urca şi cu autovehicule mai mari“, a spus Ion Tudor.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.