Colegiul Național „Ion Minulescu“ din Slatina își va putea primi cei peste 1.500 de elevi, din anul școlar viitor, într-un singur schimb, un nou corp de clădire fiind inaugurat luni, 14 mai 2018.

Primarul Slatinei, Emil Moț, vorbind despre investiția proaspăt inaugurată (în valoare de aproape trei milioane de lei), a recunoscut că unitatea de învățământ care a marcat luni, 14 mai 2018, împlinirea a 97 ani de existență, a beneficiat, în ultima perioadă, de investiții foarte mari. Mai mult, acestea nu se opresc aici, fiind aproape gata și o clădire pentru elevii din școala primară, încă în lucru amenajarea unei clădiri existente pentru after-school și în proiect construirea unei noi săli de sport, astfel încât elevii să aibă acces liber și la activitățile fizice.
Colegiul Național „Ion Minulescu“ a împlinit 97 de ani de existență, acesta fiind momentul ales pentru a tăia panglica noii clădiri pentru care lucrările au început cu un an și jumătate în urmă. Cum școala, care a fost înființată ca școală elementară de fete, de zece clase, cu aproape un secol în urmă, are elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, spațiile au devenit în timp insuficiente, devenind imperios necesară construirea de noi clădiri. Cea inaugurată luni, care un design modern și este legată de corpul principal de clădire printr-o pasarelă (la pasarelă mai este încă de lucru, dar autoritățile au promis că până în toamnă va fi gata), are 12 săli de clasă, grupuri sanitare la fiecare etaj, cancelarie, holuri echipate cu dulapuri pentru elevi etc.
„“Minulescu“ cred că nu a avut niciodată acest sprijin din partea consiliului local“, a spus, la inaugurare, primarul Slatinei, Emil Moț, vorbind și despre investițiile în derulare, și despre cele în proiect (numai pentru modernizarea clădirii cu destinația after-school sunt disponibili 1,5 milioane de lei în acest an). Directorul colegiului, prof. Carol Kovacs, a ținut, însă, să precizeze că și alte unități de învățământ s-au bucurat de sprijin. „Cred că aici va fi, încet-încet, un campus școlar, ceea ce nu e rău pentru Slatina, nu e rău pentru județ. (…) Să nu se creadă că primăria alocă bani doar pentru “Minulescu“, nu, primăria alocă bani pentru toate școlile“, a spus Kovacs.

Premii în bani pentru olimpici

Inaugurarea noului corp de clădire, în care din toamnă vor învăța elevii de gimnaziu, a fost urmată de premierea elevilor cu rezultate deosebite la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, aproape 60 la număr. Elevii colegiului au reprezentat, în acest an, mai mult de o treime din totalul participanților din județ la olimpiadele naționale, fiind cu 20% mai mulți față de anul anterior, a mai precizat directorul școlii. Pentru fiecare dintre ei, sponsorul evenimentului, omul de afaceri Dumitru Ghidănac, a oferit peste 400 de lei, menționând că investiția în educație este o investiție necesară și precizând că de sprijinul său se bucură și elevii de top ai liceului rival, „Radu Greceanu“, liceu pe care l-a absolvit (copiii omului de afaceri fiind absolvenți ai Colegiului „Ion Minulescu“).

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.