10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudenții de la Universitate, expoziție în Centrul Vechi

Studenții de la Universitate, expoziție în Centrul Vechi

Universitatea din Craiova a deschis joi cea de a VII-a ediţie a proiectului „Studenții noștri pot mai mult”, eveniment organizat în Centrul Vechi al Băniei, care se încheie astăzi şi la care participă 12 facultăţi.

Proiectul stimulează creativitatea, dorinţa de implicare a studenților Universității din Craiova în derularea unor activități practice, în vederea dezvoltării acestora atât pe plan personal, cât și pe plan profesional
„Este a VII-a ediţie acestui eveniment. Universitatea din Craiova încearcă să promoveze oferta educaţională, dar mai ales să arate comunităţii în care trăim ceea ce fac studenţii noştri în laborator. Fiecare facultate are un stand de prezentare la care studenţii au venit cu realizările lor practice, de la roboţii de la Automatică, cartul de la Mecanică , la experienţe de la Facultatea de Ştiinţe. Încercăm să arătăm oamenilor că studenţii din Craiova lucrează şi lucrează bine“, a declarat rectorul Universităţii, Cezar Ionuţ Spînu.
Anul acesta, proiectul aduce noi realizări ale studenţilor. Chiar săptămâna trecută, un echipaj al Universităţii din Craiova, format din studenţi de la Facultatea de Automatică, a câştigat locul întâi la un concurs internaţional de robotică desfăşurat în Germania.
Facultatea de Drept din Craiova prezintă pe lângă oferta scolară şi premiile câştigate. „Noi avem un program de studii foarte ample, care oferă posibilitatea de practică, procese simulate, posibilităţi Erasmus şi, bineînţeles, activităţi studenţeşti. Avem două asociaţii studenţeşti destul de mari, care oferă tot felul de activităţi, printre care şi traininguri de dezvoltare personală. Avem expuse cupele pe care le-am câştigat în cadrul Hexagonului, o olimpiadă la nivelul tuturor facultaţilor de drept din ţară: Cluj, Timişoara, Bucureşti, Iaşi chiar şi Chişinău, în care noi ne întrecem în cunoştinţe juridice şi activităţi sportive“, a spus Sebastian Popa, reprezentantul studenţilor Facultăţii de Drept. Această facultate se mândreşte că doi ani la rând a câştigat acest concurs.
Facultatea de Automatică din Craiova a atras atenţia noilor studenţi cu proiecte practice realizate în cadrul Secţiei de Mecatronică şi Robotică. „Încercăm să promovăm Secţia de Mecatronică şi Robotică, deoarece mulți elevi consideră că această secţie nu este atât de dezvoltată în România, în schimb noi vrem să arătăm că am început să ne dezvoltăm pe această parte şi începem să ne implicăm mai mult în acest domeniu“, a declarat Alexandra Popescu, reprezentantă a Facultăţii de Automatică.
Evenimentul este organizat de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Craiova, Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS) și cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS