Elevii au fost depistaţi în baruri, deşi unii trebuia să se afle la ore

Zeci de elevi de liceu din Târgu Jiu au fost depistaţi ieri de poliţie în barurile de lângă şcoli. O razie a poliţiştilor de la Ordine Publică şi Investigaţii Criminale a avut ca rezultat depistarea a 28 de elevi de liceu în diferite baruri din municipiul Târgu Jiu. Acţiunea a avut loc după ora 11.00 şi a vizat barurile din apropierea unităţilor de învăţământ din zona centrală şi din apropierea Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“, Colegiului Tehnic „Henri Coandă“ şi Liceului cu Program Sportiv. Din cei 28 de elevi de liceu, 12 ar fi trebuit să se afle la ore. Prin urmare, aceştia absentau de la orele de curs, fiind găsiţi la un suc şi la o ţigară în barurile din municipiu.

Măsuri luate la nivelul şcolilor

Potrivit Mirunei Prejbeanu, niciunul dintre elevii găsiţi în unităţile de alimentaţie publică nu consuma băuturi alcoolice. De asemenea, conducerile colegiilor şi liceelor unde învaţă copiii au fost informate în legătură cu starea de fapt, pentru a fi dispuse măsuri. „În acțiune, polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică și Biroului de Investigaţii Criminale au identificat în barurile din zona centrală, 28 de elevi, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, Colegiul Tehnic „Henri Coandă“ și Liceul cu Program Sportiv. 12 elevi absentau de la orele de curs. Acțiunile de acest gen vor continua. Polițiștii vor informa conducerea unităților de învățământ pentru a lua măsurile legale și pentru a anunța părinții elevilor. Fiecare unitate şcolară are un regulament propriu şi vor fi luate măsurile care se impun în astfel de cazuri. Probabil nota scăzută la purtare sau alte măsuri“, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.