În județul Dolj a fost organizată și executată, vineri seară, o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite și a altor fapte antisociale, precum și a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice din județul Dolj.

La razia organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au participat peste 200 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, economic şi acţiuni speciale, rezultatele fiind prezentate duminică într-un comunicat emis de IPJ Dolj.

Potrivit oamenilor legii, în județ au fost instituite 47 de filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat peste 1.000 de autovehicule, totodată fiind efectuate verificări și controale la 104 localuri de alimentație publică (baruri, discoteci). În cadrul raziei au fost legitimate peste 1.400 de persoane, 126 dintre acestea fiind controlate sumar de arme albe.

Polițiștii doljeni au constatat 15 infracțiuni, opt dintre acestea fiind la regimul circulației rutiere.

„Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 262 de sancțiuni contravenționale, din care 37 la Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice, 6 la Legea 12/1990 privind activitățile comerciale ilicite și 219 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea sancțiunilor aplicate de oamenii legii este de 153.695 lei, fiind totodată confiscate bunuri în valoare de peste 11.300 lei (băuturi alcoolice și răcoritoare în valoare de 11.000 lei, o plasă de pescuit comercial, în valoare de 100 lei și 232 lei alte bunuri)”, au mai anunţat poliţiştii.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 22 de permise de conducere, iar 10 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Iată câteva exemple de fapte ilicite descoperite de poliţişti şi făcute public de IPJ Dolj

Cu ocazia raziei, în jurul orei 21.15, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Vela, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561 A, prin comuna Unirea, având o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Calafat unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Cu ocazia activităților specifice executate, în jurul orei 22.15, poliţiştii au depistat un bărbat de 29 din Craiova, care a condus un autoturism pe DC 36, în comuna Dioști, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cu ocazia controlului efectuat unui agent economic din localitatea Goicea, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică au constatat că sistemul de alarmă la efracţie a fost montat de proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea societatea, fără a avea licenţă. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare în scop comercial de activităţi de instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmă împotriva efracţiei sau a componentelor acestora fără atestat ori fără licenţa de funcţionare.