Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că platforma industrială de la Rostramo continuă să se dezvolte. Până în momentul de faţă au fost angajate peste 2.000 de persoane, majoritatea în fabrici de componente auto. Mai este o firmă care se ocupă de prelucrarea lemnului. La Târgu Jiu va sosi în perioada următoare încă un agent economic din industria componentelor auto. Se pune însă problema asigurării forţei de muncă. Marcel Romanescu susţine că porţile primăriei sunt deschise pentru toţi investitorii. „Este o perioadă în care vin investitori la Târgu Jiu. Indiferent de numărul locurilor de muncă înfiinţate, le acordăm sprijin. Chiar dacă fac cinci locuri de muncă sau 500, facem aceleaşi eforturi şi există aceeaşi deschidere pentru toată lumea. Indiferent de zi şi de oră, merg cu ei în oraş pentru a le prezenta terenul disponibil şi oportunităţile de afaceri de la Târgu Jiu“, a spus Romanescu.

Fabrica Rostramo, vândută la bucată

Autorităţile din Târgu Jiu ar fi dorit să înfiinţeze un parc industrial pe terenul fostei fabrici de mobilă Rostramo. Acest lucru este greu de realizat pentru că mai mulţi agenţi economici au cumpărat loturi de teren în zonă şi au deschis fabrici, în special în domeniul industriei componentelor auto. S-a ajuns în total la 2.000 de locuri de muncă, iar teren mai este destul pentru construirea de hale de producţie. Platforma industrială de la Rostramo se află în partea de nord a municipiului Târgu Jiu şi se poate ajunge rapid în Defileul Jiului pentru a se face trecerea în Hunedoara. Tot la Târgu Jiu va mai fi deschis un combinat de creştere a păsărilor, dotat cu abator autorizat. În cadrul spaţiilor fostei Avicola vor lucra până la 600 de muncitori.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.