Termocentrala Rovinari

O firmă de pază care asigura servicii la Complexul Energetic Oltenia, în cadrul Termocentralei Rovinari, a fost amendată de oamenii legii. Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj – Serviciul de Ordine Publică au inițiat o acțiune, împreună cu ITM Gorj, la o societate comercială din orașul Rovinari, pentru prevenirea, depistarea și combaterea desfășurării de activități lucrative fără forme legale, precum și pe linia respectării prevederilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, începând cu 1 mai, prestatorul serviciilor de pază la această societate comercială a fost înlocuit cu altă firmă, iar unele documente nu sunt întocmite conform prevederilor legale. Pentru deficienţele constatate, firma de pază a fost sancționată cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Controlul continuă la Olt

Firma care asigură paza în cadrul Termocentralei Rovinari, din Complexul Energetic Oltenia, a fost verificată de poliţie şi inspectorii de muncă. În plus, nu au putut fi prezentate 12 contracte de angajare pentru agenţii încadraţi pentru servicii de pază. Societatea care a preluat serviciile de pază la CEO este din Olt. „La solicitarea IJP Gorj, inspectorii de muncă s-au deplasat în teritoriu pentru a verifica respectarea legislaţiei muncii de către angajatorul care a preluat contractul de pază în cadrul CE Oltenia. În timpul verificărilor, angajatorul nu a putut prezenta documente de angajare pentru 12 persoane. Având în vedere că angajatorul are sediul social în judeţul Olt, fişele de identificare ale persoanelor găsite la muncă vor fi transmise Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt pentru definitivarea controlului“, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.