13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua Tineretului, sărbătorită la Craiova

Ziua Tineretului, sărbătorită la Craiova

Ziua Tineretului a fost sărbătoită ieri la Craiova printr-o serie de manifestări cultural-artistice. Evenimentul organizat in Piaţa „Mihai Viteazul“ s-a deschis printr-un târg de ONG-uri, Târgul Organizaţiilor Neguvernamentale de şi pentru Tineret, urmat de un spectacol de muzică şi dans în care tinerii talentaţi ai Craiovei au evoluat pe scenă într-un maraton de două ore. La eveniment au participat atât elevi şi studenţi, cât şi tineri ce îndrăgesc lumea voluntariatelor.
Tinerii craioveni au început să îndrăgească din ce în ce mai mult activitatea de voluntariat, activitate prin care câştigă experienţă şi astfel se pot integra mai uşor atât pe piaţa muncii, cât şi în societate.
„Voi vorbi despre voluntariat și avantajele acestuia, mai precis avantajul pe care îl oferă tinerilor pe piaţa muncii, deoarece angajatorii cer experienţă de muncă, dar foarte mulţi tineri nu au această experienţă atunci când ies de pe băncile şcolii, asta se capătă prin voluntariat. Consider că voluntariatul te mai responsabilizează şi îţi oferă şansa să vezi că acţiunile tale pot avea un impact la nivel local, îţi dă mai multă încredere în forţele proprii“, a declarat Vlad Măcelaru, delegat de tineret al României la Naţiunile Unite.
În cadrul acestui târg au participat numeroase ong-uri. Fiecare caută să recruteze membrii tineri dornici de o schimbare, printre care Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), AIESEC, Filiala Dolj a Crucii Roşii şi Interact Rotary Sponsored Club.
ONCR promovează educaţia nonformală în rândul tinerilor şi al elevilor din clasa întâi până în clasa a doisprezecea. „Ajutăm tinerii să se responsabilizeze şi să înţeleagă mai bine cum funcţionează lumea din jurul lor, cum să organizeze cu succes anumite evenimente care să promoveze adevăratele valori ale vieţii. Spre exemplu, următorul nostru eveniment este Festivalul Luminii, care va avea loc în Parcul «Nicolae Romanescu», pe 6 mai, şi care este apreciat de toate categoriile de vârstă, deoarece promovează bucuria lucrurior mărunte“, a declarat Teodora Dumitrescu, reprezentanta organizaţiei.
AIESEC este o organizaţie internaţională. „Avem proiecte de impact pentru societatea din Craiova atât pentru copiii de la grădiniţe, cât şi pentru copiii din generală, liceu şi studenţi. Avem diferite proiecte bazate pe problemele globale şi problemele pe care România le are. Avem conexiuni atât cu mediul business, cât şi cu mediul educaţional“, a spus Cristina Gute, reprezentant AIESEC
Filiala Dolj a Crucii Roşii a organizat demonstraţii de prim-ajutor, deoarece este importat ca fiecare să știe să acorde primul ajutor în caz de necesitate. Interact Rotary Sponsored Club promovează proiecte atât sociale, cât şi caritabile. Se bazează foarte mult şi pe dezvoltarea personală a voluntarilor. Aceştia consideră că oamenii se pot dezvolta reciproc, în timp ce îi ajută pe ceilalţi oameni din jurul lor.
Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, împreună cu Asociaţia pentru Tineri STREETS, Primăria Municipiului Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS