17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean căutat de autoritățile din Cehia, depistat în trafic

Craiovean căutat de autoritățile din Cehia, depistat în trafic

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acționau duminică pe strada Râului din municipiu, au depistat în trafic un craiovean, de 38 de ani, dat în urmărire de autoritățile din Cehia pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, „în jurul orei 12.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Râului, la intersecţie cu strada Bucovăţ, au oprit pentru control un autoturism. Cu ocazia verificării pasagerului de pe scaunul din dreapta, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat, de 38 de ani, din Craiova, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare de către autoritățile judiciare din Republica Cehă, pentru infracțiuni de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului“.
Este vorba de craioveanul Mihai Balica, care a fost preluat de ofițerii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În aceeași zi, procurorii craioveni au emis pe numele bărbatului o ordonanţă de reţinere pentru o durată de 24 de ore. În cursul zilei de luni, după o noapte petrecută în arest, craioveanul a fost dus la Curtea de Apel Craiova, instanță care a hotărât să-l pună sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile.
„Dispune măsura controlului judiciar faţă de persoana solicitată Balica Mihai pe o durată de 30 de zile, începând cu 30.04.2018 şi până la 29.05.2017, inclusiv (…). Atrage atenţia persoanei solicitate că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor de supraveghere, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive. Dispune punerea în libertate a persoanei reţinute dacă nu este arestată în altă cauză“, se arată în hotărârea instanței.
În ceea ce privește mandatul european de arestare, judecătorii craioveni au hotărât amânarea cauzei până pe data de 14 mai, până când ar trebui traduse documentele emise de autoritățile din Cehia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS