Dumbrava Drăgoieni de lângă Târgu Jiu

Peste 10.000 de gorjeni sunt aşteptaţi pe 1 Mai, de Ziua Muncii, în Dumbrava Drăgoieni, de la marginea municipiului Târgu Jiu. În zona respectivă este sărbătorită de zeci de ani Ziua Internaţională a Muncii, prin serbări câmpeneşti. Autorităţile locale au amenajat deja zona în mod corespunzător şi pentru cele două zile, de astăzi şi marţi, va fi un program special al mijloacelor de transport în comun. Cel puţin pe 1 mai, acestea vor circula din sfert în sfert de oră. De asemenea, au fost amenajate peste o mie de locuri de parcare în zona adiacentă pădurii şi au fost trase utilităţi. Este vorba de energie electrică, apă, precum şi toalete ecologice.
Zeci de pubele de gunoi au fost montate în zonă, având în vedere numărul mare de cetăţeni care sunt aşteptaţi în cele două zile în Dumbrava de la Drăgoieni. Aici se vor afla şi echipaje de poliţişti locali pentru a fi menţinută liniştea şi ordinea publică şi în principal pentru a dirija circulaţia autovehiculelor. Va exista ca în fiecare an un drum de acces şi unul de ieşire din Dumbravă pentru a nu se produce blocaje în ceea ce priveşte circulaţia autovehiculelor. Întrucât peste 10.000 de persoane sunt aşteptate la Drăgoieni, autorităţile le recomandă târgujienilor să folosească mijloacele de transport în comun ale Transloc şi astfel se va evita aglomeraţia generată de un număr prea mare de autoturisme. Cap de afiş al manifestărilor dedicate Zilei Muncii este spectacolul care va avea loc pe 1 mai, în jurul prânzului, şi care va fi susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.