Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu

Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu, din subordinea Consiliului Judeţean Gorj, şi-a propus în acest an un profit de numai o mie de lei. Bugetul sSocietăţii a fost deja aprobat cu propunerea realizării unui profit modic. Parcul Industrial este o societate înfiinţată de către Consiliul Judeţean Gorj, în cadrul Uzinei Mecanice Sadu 2, din Bumbeşti-Jiu. În cadrul firmei lucrează șase persoane, iar majoritatea cheltuielilor sunt cele salariale. De asemenea, veniturile constau în încasarea chiriei de la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parcului Industrial de la Bumbeşti-Jiu şi care au o serie de facilităţi, respectiv nu plătesc impozite pe clădiri şi pe terenuri. Acesta este un ajutor important pentru firmele care vor să dezvolte afaceri în zonă.

Nu a mai fost extins

SC Parc Industrial Gorj SA este societate comercială cu capital integral al judeţului Gorj, care se finanţează în totalitate din venituri proprii, fără subvenţii de la bugetul de stat sau bugetul local. În 2018, Parcul Industrial a intrat cu o creanţă nerecuperată, în valoare de 40.000 de lei. De peste șase ani se fac demersuri pentru preluarea a 11 hectare de teren de la Uzina Mecanică Sadu, pe care se află amplasate hale şi echipamente dezafectate. Parcul intenţionează să realizeze o serie de investiţii pentru modernizarea halelor şi pentru introducerea de utilităţi. Astfel, ar exista posibilitatea de a atrage noi investitori.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.