15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStaţia de sortare a deşeurilor de la Malovăţ, concesionată

Staţia de sortare a deşeurilor de la Malovăţ, concesionată

Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat, joi, contractul de delegare prin concesiune a serviciilor de operare, întreţinere şi administrare a staţiei de sortare şi a staţiei de tratare mecano-biologică din localitatea Malovăţ, pe o perioadă de zece ani. Concesionar este operatorul unic SC Brantner Servicii Ecologice SRL.
În urma semnării contractului de concesiune, operatorul va face demersurile pentru a primi toate deșeurile de la operatorii de colectare și transport din județ, le va sorta, prelucra și trata în vederea reducerii și valorificării lor. Deșeurile rezultate în urma acestor procese tehnologice, parte vor fi transportate la Depozitul Ecologic Izvoru Bârzii, iar altă parte, la Depozitul de Cenușă al RAAN, în vederea ecologizării zonei respective.
Proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Mehedinți“, cofinanțat de Uniunea Europeană, dezvoltă sistemul de management al deșeurilor și a fost extinsă infrastructura de management al deșeurilor în județul Mehedinți. Proiectul are o valoare de 97.094.421 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS