Poliţia Locală a pus ochii pe comercianţi

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a derulat mai multe razii în rândul comercianţilor ambulanţi. În ultima săptămână, polițiștii locali din cadrul Biroului Control Comercial, împreună cu polițiștii locali din cadrul structurilor de Ordine Publică au efectuat acțiuni de verificare a persoanelor care desfășoară activități comerciale în regim ambulant în Piața Centrală din municipiul Târgu Jiu și în imediata apropiere a acesteia. În timpul verificărilor efectuate, polițiștii locali au depistat 19 persoane care practicau comerțul ambulant cu încălcarea prevederilor legale. Acestea au fost identificate și sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată.

Vând fără autorizaţie

De asemenea, conform prevederilor legale, s-a dispus și măsura complementară de confiscare a bunurilor expuse la vânzare în locuri neautorizate. Din raportul întocmit, în urma controlului efectuat de polițiștii locali, reiese că au fost confiscate: cârlige de rufe, încălțăminte și îmbrăcăminte uzate, pâlnii pentru combustibil din metal, un burlan de scurgere circular din metal, parfumuri și ață cauciucată. „Polițiștii locali acționează permanent în toate zonele municipiului Târgu Jiu, în special în piețe și cartiere, pentru identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant cu produse uzate, în locuri neautorizate. Potrivit datelor centralizate, de la începutul anului au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei, conform art. 1, lit. b) din Legea nr. 12/1990“, a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.