Conducerea ADI „Eco Dolj“ a aprobat contractul privind delegarea prin concesionare a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor în județ
Conducerea ADI „Eco Dolj“ a aprobat contractul privind delegarea prin concesionare a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor în județ

Contractul privind delegarea prin concesionare a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor în județ, precum și operarea stației de sortare și transfer Goicea a fost aprobat, ieri, în cadrul adunării generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „EcoDolj“.
Ion Prioteasa, preșe-dintele CJ Dolj și al ADI „EcoDolj“, a declarat că semnarea documentelor va oferi condițiile necesare pentru ca operatorul să înceapă în următoarele luni activitatea de ridicare a reziduurilor din județ. „Decizia era necesară pentru a putea semna documentele cu firma care și-a adjudecat licitația. Noi ne dorim ca operatorul să demareze cât mai curând activitatea în județ, să colecteze reziduurile și să le transporte direct la depozitul de la Mofleni, fără a mai aștepta finalizarea licitației pe care o avem în curs de evaluare (…)“, a spus Ion Prioteasa.
La rândul său, Adela Plăcintescu, directorul executiv al ADI „EcoDolj“, a precizat: „Vorbim despre un element esențial pentru viitorul serviciilor de gestionare a deșeurilor în Dolj, fiind primul din cele două contracte care asigură salubrizarea în întreg județul. În cadrul său, se va pune un mare accent pe colectarea separată, atât de la populație, cât și de la agenții economici, a deșeurilor reziduale, reciclabile și biodegradabile, cărora li se adaugă, potrivit prevederilor contractuale, deșeurile voluminoase, periculoase, cele abandonate pe domeniul public sau cele provenite din construcții (…)“.
Contractul „Delegarea prin concesionare a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare, respectiv colectarea și transportul deșeurilor municipale și a altor fluxuri de deșeuri în județul Dolj și operarea stației de sortare și transfer Goicea“ a fost atribuit, prin licitație publică, Asocierii SC Iridex Group Salubrizare SRL – SC Servicii Salubritate București SA – SC Iridex Group Import Export SRL, având o valoare totală de 250.652.467,44 lei, fără TVA.