10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Coteana, găsit incompatibil de ANI

Primarul din Coteana, găsit incompatibil de ANI

Actualul primar al comunei Coteana, judeţul Olt, Vasile Costea, s-a aflat în incompatibilitate cu funcţia deţinută pe vremea când era viceprimar al aceleiaşi localităţi. Potrivit gazetanoua.ro, Vasile Costea este acuzat că a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor şi a încheiat contracte de lucrări între consiliul local şi firma fratelui său.
„În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind și semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana și SC RO Construct MC SRL (societate comercială în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic). Valoarea totală a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, județul Olt, și SC RO Construct MC SRL este de 91.500 de lei“, se arată într-un comunicat de presă al ANI.
Inspectorii de integritate spun că Vasile Costea a încălcat dispozițiile articolului 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile articolului 75 din Legea nr. 393/2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS