10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTreceri de pietoni lipsă sau cu probleme, în Craiova

Treceri de pietoni lipsă sau cu probleme, în Craiova

În Craiova există mai multe zone în care trecerile de pietoni sunt poziţionate foarte prost sau lipsesc cu desăvârşire. Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat cu privire la trecerea de pietoni de pe strada Amaradia, din faţa Unităţii Militare, care este poziţionată imediat după curbă, iar şoferii au vizibilitate scăzută. „Ar trebui ca această trecere de pietoni să fie semnalizată şi cu lumini, nu doar cu indicatoare, sau să se pună limitatoare. Este exact după curbă, şoferii vin cu viteză şi nu mai au timp să frâneze. Se întâmplă multe accidente acolo. Inclusiv eu şi băieţelul meu era cât pe ce să fim accidentaţi. Prima maşină ne-a dat prioritate şi cea de-a doua, având viteză, nu a mai avut timp. În urma impactului, prima maşină a trecut peste trecerea de pietoni. A fost chestiune de secunde ca eu să reuşesc să trec“, a declarat bărbatul.
Iar acesta nu este singurul loc unde există astfel de probleme din cauza trecerilor de pietoni trasate în locuri nepotrivite. Şoferii care vin dinspre sensul giratoriu de pe Calea Bucureşti, din cartierul Lăpuş, şi virează dreapta ca să ajungă pe bulevardul Decebal (pe Rocadă) trebuie să fie extrem de atenţi imediat ce ies din curba de la intrarea pe bulevard pentru că foarte aproape de aceasta se află o zebră. Şi pietonii trebuie să fie foarte atenţi în acea zonă pentru că maşinile circulă cu viteză foarte mare, iar bulevardul are patru benzi de circulaţie, câte două pe fiecare sens.

Nici o trecere de pietoni lângă staţia de la aeroport

În zona Aeroportului din Craiova, mai exact în apropierea staţiei de autobuz, nu există trecere de pietoni. Astfel, oamenii care vor să ajungă la aeroport cu autobuzul trebuie să traverseze strada ilegal, cu asumarea riscului unui accident. Este cunoscut faptul că în zona respectivă maşinile circulă cu viteze mari. Unde mai punem faptul că mulţi dintre oamenii care trebuie să traverseze către aeroport cară, de obicei, multe bagaje. Dincolo de lipsa trecerii de pietoni, în acea staţie lipseşte cu desăvârşite o alveolă în care să poată staționa autobuzele. În această situaţie, mijloacele de transport care ajung aici blochează prima bandă de circulaţie până când călătorii coboară. Directorul SC RAT Craiova SRL, Marcel Tănăsescu, admite această problemă şi spune că se caută soluţii. „În acea zonă este o problemă destul de delicată pentru că drumul aparţine Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. În momentul de faţă căutăm soluţii. Am discutat, am cerut păreri şi vom vedea care va fi cea mai bună soluţie. Apoi vom face o solicitare oficială către DRDP Craiova pentru a rezolva problema“, a declarat acesta.
Şi oamenii care locuiesc pe străzile Potelu şi Bucura se confruntă cu aceleaşi probleme. Pe strada Potelu, începând din zona ANL-urilor până la intersecţia cu strada Bucura, nu mai există nici măcar o trecere de pietoni, chiar dacă pe ambele părţi ale străzii sunt nenumărate case. Nici în intersecţia celor două străzi nu a fost marcată o zonă specială de traversat pentru pietoni, aşa că cei care traversează o fac pe propria răspundere, mai ales că intersecţia respectivă este una dintre cele mai problematice din Craiova, iar acolo au loc foarte multe accidente de circulaţie. „Nici la magazin nu putem să ne ducem în siguranţă, nici în vizită la vecinii de peste stradă. Situaţia devine şi mai grea atunci când copiii noştri trebuie să plece de acasă sau să iasă la joacă. S-a vorbit de nu ştiu câte ori de necesitatea unor treceri de pietoni aici, dar nimeni nu a luat nicio măsură. Probabil aşteaptă să se întâmple ceva grav cu cineva“, a declarat o femeie care locuieşte pe strada Bucura. În luna septembrie a anului trecut, GdS a sesizat această problemă către reprezentanţii Comisiei de Sistematizare a Circulației din cadrul Primăriei Craiova, care au promis că vor analiza problema, însă până acum nu s-a găsit nicio rezolvare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS