20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Vedetă“ pe facebook după un furt din buzunare, intră la închisoare

„Vedetă“ pe facebook după un furt din buzunare, intră la închisoare

Polițiștii doljeni au stabilit că bărbatul fotografiat după furtul comis pe strada George Enescu este craioveanul Ionel Durac, cunoscut cu antecedente penale.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, marți, printr-o sentință definitivă, arestarea preventivă a unui craiovean de 27 de ani, acuzat de comiterea mai multor furturi din buzunare. La începutul lunii martie, bărbatul fost fotografiat imediat după comiterea unui furt de o craioveancă, iar aceasta a postat imaginile pe facebook.

Gazeta de Sud a prezentat, în urmp cu o lună („Hoț de buzunare, „vedetă“ pe facebook“ – miercuri, 7 martie), povestea unei craiovence de 37 de ani, care a reușit să fotografieze un bărbat imediat după ce furase portofelul unei femei. Furtul a fost comis duminică, pe 4 martie, în jurul orei 13.00, în zona cimitirului Sineasca. Femeia care l-a fotografiat de la balcon pe hoțul de buzunare, o craioveancă de 37 de ani, a povestit pentru Gazeta de Sud că la început nu și-a dat seama ce se întâmplă. „Ieșisem pe balcon ca să fumez, iar pe trotuarul de peste drum am observat un tânăr care mergea oarecum agățat de o femeie. Am crezut că tânărul are un handicap și este ținut de mână de femeie, însă după câteva clipe am văzut că acesta i-a furat portofelul din geantă. Primul impuls a fost să iau telefonul și să-i fac hoțului câteva poze în timp ce traversa strada“, a povestit femeia. Ulterior, femeia a postat fotografiile pe facebook, însoțite de o scurtă descriere, iar în câteva ore au ajuns și la polițiștii doljeni, care s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt. Suspectul a fost identificat de polițiști pe 6 martie, acesta fiind Ionel Durac, de 27 de ani, din Craiova. „În urma investigațiilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Craiova, a fost identificat autorul faptei de furt săvârşită în ziua de 4 martie. Polițiștii s-au sesizat în urma unor fotografii postate pe o reţea de socializare, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a sustras portofelul cu documente, carduri bancare şi suma de 40 de lei din geanta unei femei de 38 de ani, din Craiova, în timp ce aceasta se deplasa pe strada George Enescu“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
O zi mai târziu, bărbatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere arestare preventivă, însă instanța nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor și l-a pus pe inculpat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cererea de arestare după ce a fost prins din nou la furat

Deși era cercetat pentru furt sub control judiciar, același Ionel Durac a fost acuzat că, pe 21 martie, a furat portofelul unei femei de 31 de ani. „În ziua de 21 martie 2018, în jurul orei 10.30, bărbatul a sustras din geanta unei femei de 31 ani, din Braşov, care se deplasa pe strada Madona Dudu, un portofel în care avea acte personale și suma de suma de 550 de lei. În urma probatoriului administrat, față de Ionel D. s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj“, au precizat oamenii legii.
Pe 23 martie, Durac a fost dus din noul la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă și de această dată inculpatul a rămas în libertate. „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Durac Ionel şi dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză“, se arată în hotărârea instanței.
În aceeași zi, anchetatorii au formulat și o cerere de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv, iar de această dată instanța le-a dat câștig de cauză. Astfel, Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a craioveanului de 27 de ani pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanței a fost contestată de Ionel Durac la Tribunalul Dolj, instanță care s-a pronunțat marți.
Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins acțiunea inculpatului, așa că acesta urmează să fie ridicat de polițiști și dus în arestul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS