17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjServiciul Ridicări Auto, nefuncţional

Serviciul Ridicări Auto, nefuncţional

Autorităţile din municipiul Târgu Jiu nu pot ridica autovehiculele parcate neregulamentar pe domeniul public din cauză că nu deţin o maşină autorizată şi echipată în mod corespunzător. Este vorba de un vehicul omologat care să poată fi trimis acolo unde este nevoie, la solicitarea poliţiştilor locali. Trebuie precizat că autorităţile locale au aprobat toate documentele necesare pentru ca Serviciul Ridicări Auto să fie funcţional şi să poată să îşi desfăşoare în mod legal activitatea. Cu toate acestea, lipseşte ceea ce este mai important, respectiv obiectul muncii, adică maşina de ridicări auto. Practic, nu poate fi pusă în aplicare o hotărâre a consiliului local prin intermediul căreia este reglementată activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal pe domeniul public sau care sunt parcate în locuri neautorizate, respectiv în parcările de reşedinţă cu plată.

Au o maşină, dar e în garaj

Vasile Brânzan, liderul de sindicat din cadrul Transloc SA, societatea de transport în comun din Târgu Jiu, în cadrul căreia a funcţionat vechiul Serviciu de Ridicări Auto, a declarat că situaţia este blocată în momentul de faţă din cauza lipsei investiţiilor pentru asigurarea dotărilor necesare. Nu toată lumea este nemulţumită de starea de fapt. Principalii beneficiari sunt conducătorii auto care obişnuiesc să parcheze maşina la întâmplare şi care, în afara unei sancţiuni, nu riscă nimic. Există vechea maşină de ridicări auto, dar aceasta nu este omologată. Potrivit lui Vasile Brânzan, autoturismul se află într-un garaj al Transloc şi se plătesc taxe pentru deţinerea acestuia: „Noi avem şi acum vechea maşină folosită pentru ridicarea autoturismelor parcate ilegal pe raza municipiului Târgu Jiu. Din câte ştiu, se mai achită şi acum taxe pentru ea, deşi nu este folosită şi se află în garaj. Nu putem interveni cu această maşină pentru că nu este omologată şi am risca să fim noi contestaţi“, a spus Vasile Brânzan.

Au alocat fonduri pentru cumpărarea unei maşini

Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, municipalitatea a alocat fondurile necesare în bugetul pentru acest an, astfel încât să fie cumpărat un autovehicul specializat în ridicări auto. Conform edilului, maşina echipată cu toate cele necesare va fi achiziţionată în prima parte a acestei veri şi va putea să intre în dotarea Serviciului Ridicări Auto sau a compartimentului care de data aceasta va funcţiona în cadrul Poliţiei Locale. Rămâne de văzut cu ce personal şi de unde vor fi luaţi deservenţii specializaţi să conducă şi să folosească o astfel de maşină. Este nevoie de personal atestat, având în vedere că se pot produce pagube dacă maşinile nu sunt ridicate cum trebuie şi sunt zgâriate sau avariate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS