12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDeputatul Prisnel, interzis la cuvânt în Consiliul Local Craiova

Deputatul Prisnel, interzis la cuvânt în Consiliul Local Craiova

 

Deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel a vrut să vorbească în ședința de joi a CL Craiova. Majoritatea PSD i-a interzis să ia cuvântul. Scandalul a izbucnit pe marginea unui subiect controversat: administrația locală vrea să-și înființeze un SRL care să administreze asociațiile de proprietari din Craiova.

Deputatul USR de Dolj, Adrian Claudiu Prisnel, nu a fost lăsat să ia cuvântul în plenul CL Craiova

Scandal de proporții în ședința ordinară de joi a Consiliului Local (CL) Craiova. Deputatul USR de Dolj, Adrian Claudiu Prisnel, nu a fost lăsat să ia cuvântul în plen, pe marginea unui proiect de hotărâre controversat, referitor la înființarea de către CL a unui SRL care să managerieze asociațiile de proprietari din Craiova. Prisnel a cerut să vorbească, însă majoritatea PSD din CL a votat ca deputatului să nu i se permită să ia cuvântul. Nemulțumit, acesta a încercat să-i ceară socoteală primarului Mihail Genoiu, însă președintele de ședință i-a tăiat-o scurt: „S-a votat deja, vă rugăm să ne permiteți să ne continuăm lucrările de pe ordinea de zi“. „Este parlamentar al României, lăsați-l să vorbească!“, au cerut oamenii din sală. Primarul Genoiu a dat și el replica: „Ați cerut dreptul să vorbiți, consiliul local nu v-a dat dreptul să vorbiți. Înțelegi că nu am făcut decât să respectăm un regulament, da?“. Președintele de ședință a cerut Poliției Locale să intervină. „Domnule președinte, vă rugăm, gestionați sala, că nu vrem violență în sală. Sunteți în stare să gestionați ședința?“, a punctat, la rândul său, Marian Vasile, consilier local PNL. După ședință, deputatul Prisnel a declarat că legea și regulamentul CL îi dădeau dreptul să ia cuvântul în plen. „Faptul că majoritatea PSD mi-a interzis să vorbesc, prin vot, este un abuz. Un abuz și mai mare este că au și chemat Poliția Locală să mă scoată din sală, în condițiile în care eram în exercițiul funcțiunii de parlamentar. Aștept procesul-verbal să pot ataca în contenciosul administrativ decizia CL de a-mi interzice să vorbesc. Am venit să atrag atenția majorității din CL și primarului Genoiu, prezent la ședință, că hotărârea de înființare a unui SRL care să administreze imobilele este imorală, ilegală și nocivă pentru cetățenii Craiovei. Va rezulta un monopol pentru că primăria și controlează, și prestează serviciile de administrare, fiind într-o poziție dominantă în raport cu firmele de pe piață. Omoară firme cinstite, aduce șomaj și va putea impune ce prețuri dorește“, a afirmat acesta. Deputatul a subliniat că va ataca hotărârea CL la Consiliul Concurenței și va face o adresă către Comisia Europeană.

Consilierii PNL nu au votat proiectul

Împotriva proiectului s-au poziționat și consilierii PNL. „Dacă înțelegem că PSD Craiova vrea să copieze modelul Firea (Gabriela Firea, primarul Bucureștiului – n.r.), dacă înțelegem că la partid sunt mulți care trebuie angajați, nu putem înțelege de ce acest proiect de hotărâre are un raport făcut pe genunchi. Nu are la bază o analiză economică temeinică, așa cum se face. Un proiect de maximă importanță este tratat cu maximă superficialitate“, a afirmat consilierul PNL Marian Vasile, care a subliniat că proiectul putea să aibă atașată măcar o analiză SWOT. „Consilierii PNL vor vota împotriva acestei inițiative pentru că, din principiu, suntem împotriva oricărei forme de centralizare, oricărei forme de concurență neloială la adresa mediului privat. Dacă există deficiențe la asociațiile de proprietari, oricând locatarii se pot adresa unor firme private care nu trebuie sabotate prin astfel de mijloace. Eu mă tem că prin această măsură primăria vrea să impună un control asupra proprietarilor, intervenind în relația directă a acestora cu furnizorii de utilități“, a spus, la rândul său, consilierul PNL Flavius Sirop. „Nu punem monopol peste asociații, nu există această intenție. Dimpotrivă, vrem să asigurăm o gamă variată de servicii de foarte bună calitate. Vrem să creăm o platformă on-line pe care se pot efectua plăți“, a susținut viceprimarul Adrian Cosman în plenul ședinței. În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost adoptat cu votul majorității PSD. Proiectul se referă la înființarea unui SRL patronat de CL Craiova, care să administreze asociațiile de proprietari din oraș din punct de vedere economic, tehnic și juridic. Tot această firmă îi va acționa în judecată pe rău-platnici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS