15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevi de la Școala „Sfântul Gheorghe“, în vizită la Gazeta de Sud

Elevi de la Școala „Sfântul Gheorghe“, în vizită la Gazeta de Sud

Elevii au avut posibilitatea să afle cum se tipăreşte o carte şi cum se realizează un ziar

Elevi de clasa a III-a de la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe“ din Craiova au vizitat ieri redacția Gazetei de Sud, Radio Sud, dar și Tipografia de Sud. Copiii au petrecut câteva ore în mijlocul redactorilor, dar și al tipografilor, pentru a afla cum se tipăreşte o carte şi cum se realizează un ziar. Activitățile au fost înscrise în programul „Școala Altfel“, realizat de cadrele didactice de la clasă în parteneriat cu părinții.
„Avem diverse activități în această săptămână prin care elevii să învețe lucruri noi. Am ales să viziteze o tipografie pentru a cunoaște în mod direct cum se tipărește o carte. Primirea a fost călduroasă și copiii au avut posibilitatea să vadă redacția Gazetei de Sud și cum se realizează ziarul. Au putut vedea inclusiv studioul radio și cum se lucrează în acest loc“, a spus profesoara Adriana Hondor.
„«Școala altfel» este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor. Am ales astfel o serie de activități care să le dezvolte orizontul de cunoaștere. În zilele următoare vor participa la diverse activități bazate pe întreceri sportive. Vineri vom avea o zi dedicată Sărbătorilor Pascale“, a precizat profesorul Oana Balaci. Elevii care au vizitat redacția Gazetei de Sud sunt de la clasele a III-a D și a III-a F.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS