10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBăut și fără permis, a fugit pe câmp pentru a scăpa de polițiști

Băut și fără permis, a fugit pe câmp pentru a scăpa de polițiști

Un bărbat de 42 de ani, din comuna doljeană Rojiște, s-a urcat la volan, deși era băut și nu avea permis de conducere, după care a fugit de polițiștii care au încercat să-l tragă pe dreapta. Oamenii legii l-au urmărit pe șoferul băut pe câmp, unde a rămas împotmolit cu mașina.
Incidentul a avut loc luni, în jurul orei 21.30, în comuna doljeană Mârșani. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție aj Județului (IPJ) Dolj, doi polițiști care circulau cu mașina de serviciu pe un drum comunal din Rojiște aveau în fața lor un autoturism Volkswagen Golf, care a efectuat brusc o manevră către dreapta și a intrat pe drumul ce străbate Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Tâmburești. Oamenii legii au pornit girofarul, au plecat în urmărirea autoturismului cu pricina și i-au făcut semn șoferului să tragă pe dreapta, însă acesta din urmă a încercat să fugă. „Conducătorul auto nu s-a conformat solicitărilor organelor de poliție de a opri autoturismul, continuându-și deplasarea pe DN 55, către localitatea Rojiște. Acesta a mărit considerabil viteza de deplasare, virând dreapta pe DJ 604A, în direcția comunei Mârșani. La un moment dat, în apropierea intrării în localitatea Mârșani, conducătorul autoturismului a pătruns pe un drum de câmp noroios și acoperit cu zăpadă, unde a rămas împotmolit. A coborât în grabă din autoturism și a fugit pe câmp, însă a fost prins şi imobilizat de către poliţişti“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. După ce l-au prins, polițiștii au stabilit că șoferul fugar este Județean Sandu, de 42 de ani, din comuna Rojiște. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Pe numele doljeanului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere.

BMW oprit cu focuri de armă

Un incident asemănător a avut loc la sfârșitul lunii februarie, pe străzile din municipiul Craiova. Polițiștii doljeni au precizat atunci că un echipaj care patrula pe strada A.I. Cuza a observat un autoturism BMW X5, la volanul căruia se afla craioveanul Sorin Velcu, de 33 de ani, care era cercetat într-un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care avea permisul suspendat.
Agenţii i-au făcut semn șoferului să tragă pe dreapta, însă acesta a refuzat și a apăsat pedala de accelerație. „Având în vedere toate aceste aspecte, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire a acestuia. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul agenților, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune pe strada A.I. Cuza, apoi pe sens interzis, pe strada Nicolae Bălcescu, unde acesta a lovit mai multe autoturisme parcate, precum şi mai multe autoturisme care circulau regulamentar, întrucât îi îngreunau deplasarea“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Ulterior, pe strada Nicolae Bălcescu, unul dintre agenții de poliție a coborât din mașină „şi a efectuat uz de armă regulamentar, somând în prealabil conducătorul auto, după care a tras două focuri de armă, unul în plan vertical şi altul în pneul din partea dreaptă spate a autoturismului, care şi-a continuat deplasarea“, au mai precizat polițiștii doljeni. BMW-ul condus de suspect a fost găsit de polițiști în scurt timp, pe strada Ulmului din Craiova, unde fusese abandonat de șoferul fugar. Velcu a fost prins de polițiști după două zile, iar ulterior a fost pus sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS