21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeriferia Craiovei, distrusă de ploi şi zăpadă

Periferia Craiovei, distrusă de ploi şi zăpadă

Periferia Craiovei arată ca după război, în urma zăpezilor şi a ploilor din ultima perioadă. Zeci de gropi pline cu apă au apărut precum ciupercile după ploaie, iar pentru craiovenii care locuiesc pe străzile afectate a devenit un coşmar să plece de acasă.

O echipă a GdS a mers pe mai multe străzi de la periferia oraşului, unde topirea zăpezii şi ploaia au lăsat în urmă dezastru. Dacă nu ai şti unde te afli, ai putea crede că aceste străzi se află undeva în mediul rural, într-un sat uitat de lume. Bordei, Plaiu Vulcăneşti, Romaneşti, Catargiu şi Brestei sunt cartierele cele mai afectate. Oamenii care şi-au construit case în aceste zone spun că s-au săturat de promisiuni de asfaltare făcute de Primăria Craiova şi că plătesc taxe şi impozite degeaba. „Nimeni nu face nimic pentru noi, dar când trebuie să plătim impozitele avem termen limită, dacă îl depăşim ne bagă majorări. Noi nu putem să îi presăm pe ei în niciun fel să ne scoată din nămoalele acestea în care trăim după fiecare ploaie sau ninsoare. Cum vine campania, cum încep să promită că fac, că dreg, şi noi stăm în aceleaşi condiţii de ani de zile. După părerea mea, este o ruşine să spună că stăm la oraş, când la noi e mai rău decât la ţară. În fiecare an băgăm bani în mașini pentru că se distrug piesele din cauza gropilor“, a spun un craiovean care locuieşte în cartierul Bordei. În cartierul vecin, Plaiu Vulcăneşti, situaţia este aceeaşi. Aleile din Drumul Apelor sunt ciuruite de gropi pline cu apă. Dacă treci cu maşina prin această zonă trebuie să mergi exact ca şi cu o căruţă, altfel rişti să te alegi cu daune.

Strada Potelu, pavată cu gropi

Oamenilor care locuiesc pe strada Potelu, de la intersecţia cu strada Bucura până la bulevardul Nicolae Romanescu, le-a pierit orice speranţă că vor putea să circule vreodată decent pe strada lor. Pe toată lungimea străzii se circulă numai prin hârtoape, iar disconfortul resimţit în maşină te face să crezi că te afli pe un drum forestier. Însă, pentru locuitorii din această zonă, există o veste bună. Acest tronson al străzii Potelu se află pe lista străzilor propuse pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere, anul acesta. Nici străzile adiacente acesteia nu sunt în condiţii mai bune. Întreg peisajul din zona respectivă te întoarce cu mulţi ani în urmă. Nici piatra cubică pusă pe stradă cu mulţi ani în urmă nu a fost înlocuită, iar despre asfaltare nici nu poate fi vorba. Tot în cartierul Romaneşti, străzile Emil Racoviţă şi Aleea Târgului se inundă întotdeauna după ploaie. Aleea Târgului a fost asfaltată, însă cel mai probabil a fost proiectată foarte prost pentru că aceasta se transformă într-o baltă imensă după precipitaţii. Mai departe, în cartierul Catargiu, foarte multe străzi sunt distruse. Apa bălteşte în nenumăratele cratere. Însă, de departe cea mai urâtă stradă este Dobrogea. Pe întreaga ei lungime este apă cu noroi. În plus, disconfortul de a circula pe această arteră este şi mai mare din cauza dalelor care au fost scoase cu tot cu şinele de tramvai şi aduse aici şi puse în loc de asfalt. Nici în cartierul Brestei nu sunt condiţii mai bune. Pentru oamenii de pe mai multe străzi, ploaia şi zăpada sunt un coşmar. „Aşteptăm de ani de zile să se facă şi la noi pe stradă ceva, să se asfalteze, dar degeaba… Nimeni nu ne bagă în seamă, probabil pentru că stăm la periferie. E foarte greu să circulăm pe stradă după ploi sau când se topeşte zăpada. Nu mai vorbesc despre copii. Se chinuiesc, săracii, prin bălţi şi nămol şi ajung acasă tot timpul cu încălţămintea murdară. Asta e situaţia, casele nu avem cum să le mutăm. Probabil primăria a uitat de noi. Am ajuns în 2018 şi condiţiile sunt mai proaste ca niciodată“, a spus o femeie care locuieşte pe strada Poligonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS