17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComercianții din Chiriac, mutați în Târgul Municipal

Comercianții din Chiriac, mutați în Târgul Municipal

Comercianții de legume și fructe din Piața Chiriac s-au mutat din această săptămână în Târgul Municipal de pe strada Dimitrie Gerota, cartier 1 Mai din Craiova.
„În Târgul Municipal vor exista sectoare distincte pentru vânzare de legume și fructe din mașini, atât pentru societățile comerciale, cât și pentru producători. Cei care au închiriat terenuri pentru a-și face magazine, dar nu și-au finalizat construcțiile, vor putea fi găzduiți temporar în aceste sectoare, putând să-și desfacă produsele direct din mașini, astfel încât activitatea lor comercială să nu aibă de suferit“, a menționat Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova SRL.
Totuși, comercianții au fost nemulțumiți de faptul că nu au reușit să-și construiască magazinele în noua locație pentru că primăria, respectiv SC Piețe și Târguri Craiova SRL, le-a pus la dispoziție prea târziu terenul. „De luni, noi suntem în târg, nu mai avem voie să vindem în Piața Chiriac. Numai că spațiile din noua locație ne-au fost puse la dispoziție prea târziu. Nu am avut timp să obținem avizele pentru noile construcții. În plus, aici nu avem toalete, nu avem nimic“, a spus o comerciantă din Târgul Municipal.
În replică, reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova SRL spun că nu au nici o vină pentru faptul că unii dintre comercianții de legume-fructe n-au reușit să-și construiască până acum magazinele angro din Târgul Municipal.
„Comercianții de legume-fructe din Piața Chiriac au fost anunțați încă din luna august a anului trecut că urmează să-i mutăm în Târgul Municipal. Am scos la licitație terenurile din târg pentru a-și amenaja magazinele, dar nu s-au grăbit să vină la licitații. De aceea am fost nevoiți să organizăm mai multe rânduri de licitații pentru închirierea terenurilor destinate magazinelor angro de fructe și legume. Am avut licitații în septembrie, noiembrie, decembrie, ianuarie și martie. Abia luna aceasta s-au închiriat ultimele terenuri pentru ne-gros-ul de legume-fructe. Așadar, nu e vina noastră că nu și-au amenajat până acum magazinele“, a mai declarat Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova SRL.
Reprezentanții Piețelor au găsit, totuși, soluții și pentru cei care nu și-au ridicat până acum magazinele. „În Târgul Municipal vor exista sectoare distincte pentru vânzare de legume și fructe din mașini, atât pentru societățile comerciale, cât și pentru producători. Cei care au închiriat terenuri pentru a-și face magazine, dar nu și-au finalizat construcțiile vor putea fi găzduiți temporar în aceste sectoare, putând să-și desfacă produsele direct din mașini, astfel încât activitatea lor comercială să nu aibă de suferit“, a menționat Adrian Dinu.
În Târgul Municipal Craiova va exista și o zonă de alimentație publică. Aici vor apărea terasele cu mici, bere și alte gustări solicitate, spun reprezentanții Piețelor, de către comercianții care își vând marfa aici, dar și de clienții lor.
„Au fost scoase la licitație patru terenuri pentru amenajare de restaurante/terase, în zona dinspre strada Râului. Toate patru au fost adjudecate, dar unul dintre chiriași a renunțat, astfel că terenul pe care îl câștigase va fi scos din nou la licitație“, a spus purtătorul de cuvânt al Piețelor.

Piața Chiriac, un fel de cioară vopsită

Cât despre Piața Chiriac, reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova SRL au de gând să o reprofileze. În perioada 2-7 aprilie 2018, va fi amenajat acolo un punct de comercializare și sacrificare a mieilor, iar apoi va funcționa ca expoziție de păsări și animale mici. Cel puțin aşa se înțelege din proiectul de modificare a tarifelor practicate în piețe, ce va fi supus joi spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Craiova, proiect în care se menționează: „Se introduc tarife specifice Pieței Chiriac – tarif expunere pui de o zi, tarif expunere păsări mici, mari și foarte mari, tarif expunere pești în acvariu, tarif expunere iepuri, câini, pisici (tineret și adult), tarif expunere tineret ovin și caprin, precum și tarif expunere accesorii și hrană pentru păsări și animale. Întrucât activitatea comercială din Piața Chiriac (comerț angro cu legume și fructe) va fi transferată în întregime în Târgul Municipal Craiova, această piață se va autoriza și va funcționa ca expoziție pentru animale mici și păsări“, a declarat Adrian Dinu.
Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS