5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUtilajele, pregătite să intervină în caz de ninsori puternice

Utilajele, pregătite să intervină în caz de ninsori puternice

Utiajele sunt pregătite să intervină

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a luat decizia de a suplimenta numărul de utilaje pentru ninsorile care se anunţă inclusiv în acest sfârşit de săptămână. Drumarii au scos aproape toate utilajele disponibile. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, sunt disponibile şi câteva sute de tone de material antiderapant în bazele de intervenţie pe care secţia le are în tot judeţul, inclusiv în zona montană. „Am primit o avertizare şi suntem în stare de alertă. Suntem pregătiţi să acţionăm cu toate utilajele. Funcţionăm în regim de iarnă. Am luat legătura cu firma care asigură deszăpezirea să aibă toate utilajele pregătite de intervenţie în orice moment. Inclusiv vineri ne aşteptăm la căderi serioase de zăpadă în special pe zona montană şi submontană“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.
Drumarii gorjeni au fost solicitaţi să trimită la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova patru utilaje, care vor fi folosite atât în caz de nevoie în judeţul Dolj, cât şi în Olt. „Am primit dispoziţie de la conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova să trimitem autoşenilata care a făcut faţă foarte bine în Olt şi s-a intervenit cu ea la salvarea de persoane. Este o şenilată performantă, dotată cu echipamente care pot depista persoane căzute în zăpadă. A fost transportată pe o platformă până în judeţul Dolj şi de acolo va fi trimisă unde va fi nevoie. Am mai trimis la Dolj o autofreză şi alte două utilaje care să acţioneze în zonă. Potrivit dispoziţiilor DRDP Craiova, noi trebuie să intervenim cu utilajele cât mai mult după zona de delimitare a judeţelor pentru a-i ajuta pe colegii din Dolj“, a mai declarat Ion Tudor.
Între şase şi opt utilaje de deszăpezire sunt pregătite şi gata de intervenţie şi în bazele Novaci şi Rânca. Aici stratul de zăpadă pe pârtii a ajuns la 70 de centimetri, în urma ninsorilor din ultima săptămână. Potrivit salvamontiştilor gorjeni, sunt disponibile cinci pârtii de schi şi o pârtie de sanie. De asemenea, telescaunul de sub Vârful Păpuşa va fi funcţional şi în acest weekend. Turiştii sunt aşteptaţi din nou la cota 1.650, având în vedere că DN 67 C este curăţat şi s-a acţionat aproape zilnic pe diferite tronsoane cu material antiderapant. Se poate urca în continuare numai cu autoturisme echipate de iarnă. În zona de creastă, stratul de zăpadă este şi mai mare acum, în unele zone zăpada viscolită atingând şi câţiva metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS