Locuitorii din Motru preferă încălzirea în sistem centralizat
Locuitorii din Motru preferă încălzirea în sistem centralizat

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru are de recuperat de la populaţie debite de 22 de milioane de lei. Directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru, Eugen Corcoaţă, a declarat că datoriile nu au mai crescut în ultimul an. Este vorba de perioada în care societatea a intrat în insolvenţă. Potrivit directorului, acesta este un semn că populaţia a început să îşi achite din facturile la întreţinere. Astfel nu au mai fost făcute datorii noi. Pentru recuperarea unora dintre restanţe s-a apelat inclusiv la instanţa de judecată. „Am ajuns şi în instanţă cu unii dintre beneficiari, însă este un semn foarte bun după mai mulţi ani când după sezonul de iarnă debitele nu mai cresc şi se menţin la nivelul din anul anterior. Aceasta înseamnă că oamenii au început să îşi achite facturile la întreţinere în număr mai mare“, a spus Eugen Corcoaţă.

Nu se mai debranşează

Motrenii au început să depună din ce în ce mai puţine cereri de debranşare, deşi în municipiu există şi o reţea de gaze naturale. Din cauza preţului mai mare la metrul cub de gaze, localnicii preferă încălzirea în sistem centralizat. „Este clar o diferenţă semnificativă de preţ. Am avut undeva la 6.400 de apartamente când a fost introdusă reţeaua de gaze naturale la Motru şi acum am ajuns undeva la 5.900. Este o scădere, e adevărat, dar au început să fie din ce în ce mai puţine solicitări. Au ajuns la sub zece pe sezon. Avem doar una sau două anul acesta. Le vom lua în considerare în luna aprilie. Lumea s-a convins că preţul la încălzire în sistem centralizat este sensibil mai mic decât cel la încălzirea pe gaze naturale“, a mai declarat directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.