Acasă Local Ger peste jumătate din ţară

Ger peste jumătate din ţară

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenţionare de Cod Portocaliu de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută, pentru intervalul 22 martie, ora 23 .00 – 23 martie ora 15.00. În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

De asemenea, ANM a emis şi un Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului,vreme deosebit de rece, în intervalul 22 martie, ora 15.00 – 23 martie, ora 20.00. În acest interval, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu
45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.
În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.
Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version