10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCod Galben de polei, intensificări ale vântului în Oltenia și alte județe din țară

Cod Galben de polei, intensificări ale vântului în Oltenia și alte județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod Galben de precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului, până astăzi la ora 15.00, în Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei.
Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara și în prima parte a nopții de luni spre marți (19/20 martie) vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în general de 10 … 15 cm.
În Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15…20 l/mp, și se va produce polei.
Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS