Marian Jean Marinescu, susținut de PNL Dolj pentru un nou mandat de europarlamentar

Marian Jean Marinescu este propunerea PNL Dolj pentru un nou mandat în Parlamentul European, a anunțat ieri șeful organizației, Ștefan Stoica. Decizia a fost luată vineri, în cadrul unei ședințe cu președinții de organizații locale, la care a participat și vicepreședintele regional, deputatul Gigel Știrbu. „Avem certitudinea că Marian Jean Marinescu se va regăsi, ca de fiecare dată, sus pe listă, astfel încât regiunea noastră, municipiul Craiova, județul Dolj, să aibă un reprezentant cu care ne mândrim în Parlamentul European“, a precizat Stoica. El a ținut să infirme zvonurile conform cărora locul lui Marinescu pe lista candidaților PNL urma să fie luat de Gigel Știrbu. „Domnul Știrbu a anunțat în fața colegilor că Domnia sa nu candidează, ci îl susține pe Marian Jean Marinescu. La noi în PNL este o cutumă ca fiecare regiune istorică să aibă un reprezentant pe listă. Și am convingerea că domnul Marian Jean Marinescu va fi reprezentantul regiunii Oltenia în Parlamentul European“, a mai declarat președintele PNL Dolj. La rândul său, Marian Jean Marinescu a mulțumit organizației pentru propunere, afirmând că speră să convingă și celelalte filiale din Oltenia pentru susținere. „Să sperăm că lucrurile vor merge în această direcție. Respect, bineînțeles, opțiunile celorlalte organizații și sper ca munca pe care am depus-o în Parlamentul European să conteze foarte mult“, a precizat acesta.
Marian Jean Marinescu (66 de ani) este eurodeputat din partea PNL, fiind afiliat grupului Partidului Popular European – PPE (Creștin Democrat). De formație inginer de aeronave, a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcții politice administrative, fiind consilier municipal, consilier județean, prefect și deputat de Dolj. Din 2007, este deputat în Parlamentul European. Este vicepreședinte al grupului PPE, membru în Comisia pentru transport și turism, dar și în Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Serbia. Anul trecut, Marian Jean Marinescu a fost desemnat europarlamentarul anului 2016 la categoria „Cercetare și inovare“.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.