Acasă Local Dealer de droguri din Slatina, implicat în moartea tânărului din Pitești

Dealer de droguri din Slatina, implicat în moartea tânărului din Pitești

-

Un tânăr a murit duminică, 11 martie, din cauza consumului de droguri, fiind abandonat pe o stradă din municipiul Pitești. Drogurile consumate erau procurate de la un dealer din Slatina.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, au efectuat joi trei percheziții domiciliare pe raza municipiilor Piteşti şi Slatina, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv și ucidere din culpă, a anunțat DIICOT prin intermediul unui comunicat de presă. Una dintre adrese este a unui tânăr din Slatina, persoana de la care duminică, 11 martie, trei tineri din Pitești au achiziționat droguri. În drum spre casă au și consumat, unuia dintre ei făcându-i-se rău. Tânărul a fost abandonat de amicii săi pe un trotuar din municipiul Pitești.
Traficantul de droguri din Slatina a ajuns la DIICOT Pitești, fiind audiat la această oră. Anchetatorii spun că acesta procura on-line produse psihoactive în stare lichidă, pe care le combina cu ceaiuri și le vindea ulterior, porționate în doze.

Combina drogurile cu ceai de salvie

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul C. I. C. a achiziționat on-line diverse substanțe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau «damiana» pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menționat, folosind o proporție de aproximativ 10 mg de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal către diverși consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantități de 0,25 grame de substanță, contra sumei de 25 de lei“, spun reprezentanții DIICOT.
Duminică, patru tineri din Pitești au venit în Slatina pentru a cumpăra droguri, achiziționând de la traficantul slătinean cinci plicuri de substanță vegetală psihoactivă pentru care au plătit în total 50 de lei. Pe drum s-au apucat să le consume, după ce au terminat unul dintre băieți pierzându-și cunoștința. „În această stare, victima a fost coborâtă din autoturism şi aşezată pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsită decedată“, se mai menționează în comunicat.
La percheziții au fost găsite aproximativ un kilogram de fragmente vegetale, suma de 4.500 de lei, telefoane mobile și ustensile folosite la porționarea și ambalarea substanțelor interzise.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.