10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHoț de buzunare, „vedetă“ pe facebook

Hoț de buzunare, „vedetă“ pe facebook

Bărbatul a fost fotografiat imediat după ce a furat portofelul unei femei (FOTO: cititoare GdS)

Polițiștii doljeni sunt în căutarea unui bărbat care a furat portofelul unei craiovence, duminică, în jurul prânzului, pe strada George Enescu din Craiova. Hoțul de buzunare a fost fotografiat de la balcon de o femeie care locuiește pe strada George Enescu, iar suspectul a devenit fără să vrea „vedetă“ pe internet. Furtul a fost comis duminică, în jurul orei 13.00, în zona Cimitirului Sineasca. Femeia care l-a fotografiat pe hoțul de buzunare, o craioveancă de 37 de ani, a povestit pentru Gazeta de Sud că, inițial, nu și-a dat seama ce se întâmplă. „Ieșisem pe balcon ca să fumez, iar pe trotuarul de peste drum am observat un tânăr care mergea oarecum agățat de o femeie. Am crezut că tânărul are un handicap și este ținut de mână de femeie, însă după câteva clipe am văzut că acesta i-a furat portofelul din geantă. Primul impuls a fost să iau telefonul și să-i fac hoțului câteva poze în timp ce traversa strada“, a povestit femeia. După câteva minute, craioveanca a postat fotografiile pe facebook, însoțită de o scurtă descriere, iar până ieri fuseseră distribuite de peste 300 de ori. „Astăzi, am asistat neputincioasă de la geam la modul în care un hoț de buzurare a luat portofelul din geanta unei doamne, din mers, fără ca dânsa să simtă. În plină zi, pe un bulevard. Am reușit să-i fac doar poză după ce a luat banii din portofel și a traversat liniștit strada“, a scris femeia pe facebook.
Fotografiile cu pricina au ajuns și la polițiștii doljeni, care s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt.
Oamenii legii spun că au reușit să afle cine este victima furtului, însă, deocamdată nu l-au identificat pe hoțul de buzunare. „Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale s-au autosesizat și au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt. Persoana vătămată a fost identificată ca fiind o femeie de 38 de ani, din Craiova. În portofelul sustras se găsea suma de 40 de lei și documentele personale ale părții vătămate. În continuare se fac cercetări pentru identificarea autorului furtului“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. De altfel, duminică seara, polițiștii au mers acasă la femeia care a l-a fotografiat pe hoțul de buzunare și au cerut mai multe informații despre cele întâmplate. Oamenii legii au mai precizat că a fost format deja un cerc de suspecți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS