5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDe profesie salvatori, în timpul liber donatori de sânge

De profesie salvatori, în timpul liber donatori de sânge

Mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au donat luni sânge, răspunzând apelului lansat de conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu. În ultima perioadă, instituţia se confruntă cu o criză de donatori. „Pentru că întâlnesc zilnic oameni încercaţi de soartă, pe lângă profesionalism, spirit de sacrificiu şi multă pregătire, salvatorii au un suflet şi o iubire faţă de oameni care nu-i lasă să fie indiferenţi la problemele acestora chiar şi atunci când sunt în timpul liber. Un apel umanitar primit de ISU Gorj prin care am fost informaţi că Andreea Răleanu, agent-şef adjunct de poliţie în cadrul Grupului de Nave – PTF Constanţa Sud, a fost diagnosticată cu leucemie acută mielomonocită, i-a făcut pe cinci salvatori din cadrul Gărzii de Intervenţie Tismana să se mobilizeze şi să doneze sânge în speranţa că gestul lor o va ajuta pe această femeie să învingă boala“, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Direcția de Sănătate Publică Gorj, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu și Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Gorj a desfășurat recent, prin rețeaua de asistență medicală comunitară din județ, campania „Donează sânge! Salvează vieți!“.
Persoanele care doresc să doneze sânge se pot adresa Centrului de Transfuzie Sangvină Târgu Jiu, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-11.00, în str. 22 decembrie 1989, nr. 28 (fostă 8 Mai, în spate la Stomatologie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS