3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFotbalist arestat pentru jaf cu un pistol de jucărie

Fotbalist arestat pentru jaf cu un pistol de jucărie

Tânărul de 24 de ani a fost reținut sâmbătă de polițiștii doljeni

Magistrații de la Judecătoria Craiova au dispus ieri arestarea preventivă a unui tânăr de 24 de ani, legitimat la o echipă de fotbal din Liga a V-a, suspectat că a jefuit o casă de pariuri din centrul municipiului cu ajutorul unui pistol de jucărie. În urmă cu patru ani, în aceeași zonă, un tânăr a jefuit o casă de amanet, folosind un… pistol-brichetă.

Oamenii legii au fost sesizați, vineri, în jurul orei 23.00, despre faptul că un bărbat a intrat într-o agenție de pariuri de pe strada Calea București, zona Complexul Unirea și, sub amenințarea unui pistol, i-a cerut angajatei banii încasați. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, echipa de polițiști care a mers la fața locului a stabilit că bărbatul a reușit să fugă cu suma de 7.000 de lei, dar și că angajata agenției de pariuri nu a fost rănită.
După ce au ridicat imaginile surprinse de camerele video, polițiștii au stabilit că jaful a fost comis de un bărbat care purta o șapcă și nu avea fața acoperită. Anchetatorii au început cercetările, iar în cursul zilei de sâmbătă au reușit să dea de urma principalului suspect. Este vorba de Mădălin Boerică, de 24 de ani, din Craiova, legitimat la AS Voința Belcin, o echipă de fotbal din Liga a V-a. Potrivit unor surse GdS, Boerică a jucat numai câteva meciuri în sezonul 2016/2017, după care a plecat la muncă în străinătate. Pe pagina de internet a Asociaței Județene de Fotbal Dolj, Mădălin Boerică încă figurează ca făcând parte din lotul echipei AS Voința Belcin.
Tânărul a fost ridicat de oamenii legii, care au făcut și o percheziție la domiciliul tânărului. În urma percheziției, polițiștii au găsit pistolul cu care a fost amenințată angajata casei de pariuri, dar și o pereche de mănuși purtate de tânăr în momentul jafului și cei 7.000 de lei. Ulterior, polițiștii au stabilit că arma era, de fapt, un pistol de jucărie. „În urma percheziției, polițiștii au găsit pistolul folosit în comiterea infracțiunii. Este vorba de un pistol neletal, din categoria celor nesupuse autorizării. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate“, au precizat polițiștii doljeni. În fața oamenilor legii, tânărul a recunoscut comiterea faptei și a explicat că a făcut acest lucru pentru că avea nevoie de bani. După ce a fost audiat, Mădălin Boerică a fost reținut, iar ieri a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Instanța a emis pe numele tânărului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Puşcărie pentru un jaf cu pistol de… jucărie

În septembrie 2013, un doljean de 21 de ani, din comuna doljeană Seaca de Câmp, a jefuit o casă de amanet de pe strada Calea Bucureşti din Craiova, folosind un… pistol-brichetă. Acesta este Adrian Petrişor Neaţă, care a fost reţinut în după-amiaza zilei de 23 septembrie 2013, la câteva minute după ce jefuise casa de amanet. Poliţiştii au stabilit atunci că tânărul, care avea faţa acoperită cu un fular, a intrat în casa de amanet, a ameninţat una dintre cele două vânzătoare cu un pistol, după care a luat trei lănţişoare de aur din vitrină şi a fugit. Iniţial, s-a îndreptat către strada Unirii, însă, când una dintre vânzătoare a ieşit din magazin şi a început să ţipe, s-a întors şi a rupt-o la fugă către Teatrul Național. Nu a apucat să ajungă prea departe, pentru că din sensul opus venea un agent de la Secţia 6, care era în timpul liber. Poliţistului i s-a părut suspect fugarul şi l-a imobilizat, apoi tânărul a fost ridicat şi dus la Secţia 1 pentru a fi audiat. Asupra tânărului au fost găsite bijuteriile luate din casa de amanet, în valoare totală de 8.000 de lei. Ulterior, Adrian Neaţă a fost arestat preventiv, iar în februarie 2014 a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Asta pentru că inculpatul și-a recunoscut fapta ca să scape cu o pedeapsă mai uşoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS